Първото по рода си събитие ще се проведе на Деня

...
Първото по рода си събитие ще се проведе на Деня
Коментари Харесай

WWF набира участници за триатлон, посветен на опазването на природата

Първото по рода си събитие ще се организира на Деня на Дунав, 29 юни (събота) в региона на Русе

Природозащитната организация WWF кани приятелите на спорта и природата на своя първи естествен триатлон „ Свободен Дунав “. С колела, каяци и с тичане участниците ще откриват дружно с WWF естествените благосъстояния на Дунав и на Русенски Лом. Събитието ще сплоти екоексперти, спортни клубове и природолюбители за опазването на реките, на крайречните гори и на удивителното разнообразие на живот, което намира леговище в тях.

„ Експертите се грижат за Природен парк „ Русенски Лом “ и за живота в Дунав, само че това не е задоволително. Въпреки напъните, губим емблематични типове като дунавските есетри, оживели 200 млн. години. Имаме потребност от поддръжката на хората, които живеят, работят, почиват и спортуват измежду природата “, акцентира Владимир Иванов от WWF. „ Надяваме се в проявата да се включат доста хора, с които да споделим работата си и дружно да отправим обръщение за „ Свободен Дунав “.

Маршрутът за състезателите минава през извънредно изящен регион. Той стартира с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен, като има опция за отклоняване до Ивановските скални църкви. Дистанцията е 45 км, а крайната точка е местността Стълпище, където състезателите ще заменят велосипедите с каяци и ще гребат 20 км по течението на Дунав назад към Русе. Най-издръжливите ще изминат последния стадий от триатлона с тичане през парковете на красивия дунавски град. По трасето ще има алегорични трудности, които ще ангажират участниците с проблемите на реките и работата за опазването им.

На старт-финала ще има и фотоколажна работилница, с която всеки самичък може да взе участие в основаването на тематични фотографски изображения. Там ще бъде ситуирано и рибарско корабче в действителен размер с тематични игри за опазването на океаните. Забавлявайки се, всички присъстващи ще имат опция да получат потребни препоръки по какъв начин да избират отговорно морска храна без да вредят на живота в океана.

Всеки, който желае да стане част от това премеждие дружно с WWF, може да се записва тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР