От тази година Байер си поставя още по-амбициозни цели като

 От тази година Байер си поставя още по-амбициозни цели като ...

Байер увеличава усилията си за подкрепа на стартиращи компании за дигитални технологии в сферата на здравеопазването.


 От тази година Байер си поставя още по-амбициозни цели като пионер в сътрудничеството си със стартиращи компании в сферата на дигиталните технологии и иновации, свързани със здравеопазването. Компанията заменя досегашната си стратегия за еднократно подпомагане на стартъп дигитални бизнеси с нов подход за дългосрочно сътрудничество в конкретни ключови направления като дигитална терапия, изкуствен интелект за разработване на медикаменти, информационни и комуникационни платформи в подкрепа на пациенти с различни диагнози и др. С тази цел Байер комбинира програмите G4A и се концентрира върху дългосрочни партньорства и инвестиции.

„Екосистемата на дигиталните технологии в здравеопазването съзрява през годините и вече има някои много добре разработени стартъпи в стойностната верига. Поставихме си за цел да опростим начина, по който Байер си партнира с предприемачите и да можем да им предлагаме повече и по-бързи иновативни решения. Така настъпи моментът да пренесем работата си на следващото ниво“, казва Юджийн Борукович, Глобален директор "Дигитално здравеопазване" на Байер.

Трите съществуващи до момента програми в G4A – “Accelerator”, “Dealmaker” и “Generator”, се сливат в един проект, наречен G4A Партньорства (G4A Partnerships), който е насочен към стартиращи технологични компании в здравния сектор на различни етапи от развитието им. За подбора на нови партньори, Байер ще определя конкретни направления, в които стартиращите компании да предлагат решения. След това най-идейните подходи ще се реализират от екипи на стартъпите в сътрудничество с Байер. Тези кооперативни проекти ще се осъществяват след подписване на писмо за намерение. Стартиращите компании не само ще получат първоначално еднократно финансиране от 50 до 100 хил. евро, но също така ще получават инвестиции, когато постигат набелязаните си дългосрочни цели, планирани заедно с менторите от Байер. Първите предизвикателства по новия модел на работа бяха обявени в началото на април. Те са в сферите на:
    •    Сърдечно-съдова система
    •    Дерматология
    •    Дигитални терапии
    •    Глобално здравеопазване
    •    Невротехнология
    •    Онкология
    •    Офталмология
    •    Пулмология
    •    Женско здраве
    •    Радиология

Срокът за кандидати тази година продължава до 31 май 2019 след което най-обещаващите проекти ще бъдат избрани и поканени за сътрудничество с Байер.

„Нашата цел е да създаваме нови здравни решения, които променят отношението към здравето“, коментира д-р Жужана Варга, ръководителят на новата програма G4A Партньорства. „Убедени сме, че дългосрочните партньорства с компании за дигитални технологии в сферата на здравеопазването, с които споделяме едни възгледи и отдаденост към тази мисия, е най-добрият подход, за постигане на крайната цел“.

14ти и 15ти май G4A участва в Webit в София и всички, които се интересуват могат да дойдат и да чуят презентацията на Юджийн Борукович на 15ти май по време на Health Summit или да получат повече информация на щанда на G4A.

За G4A

Байер събира всички инициативи на компанията в сферата на дигиталните технологии в здравеопазването под едно име – G4A (преди Grants4Apps). В тези инициативи са насочени усилията на компанията за откриване на нови технологии, бизнес модели и пазарни тенденции, включително в сътрудничество със стартиращи бизнеси. От началото на програмата през 2013 г. Байер е подкрепила над 149 дигитални компании, включително с директни инвестиции в 29 компании, сред които Agamon, KinAptic,Turbine, and xbird. В момента G4A работи в 12 държави, развивайки и промотирайки иновативни решения за здравето за целия свят.

 

Източник: novini.bg