От днес в редица райони на Мадрид и околностите влизат

...
От днес в редица райони на Мадрид и околностите влизат
Коментари Харесай

Квартали от Мадрид са под пълна карантина


От през днешния ден в редица региони на Мадрид и покрайнините влизат в действие нови ограничения против разпространяването на ковид. Те бяха оповестени от районните управляващи поради увеличението на случаите наCovid-19, припомня БНР.

Мадрид е най-засегнатата област в Испания, следвана от Каталуния.

Новите ограничения засягат над 850 хиляди души, които нямат право да напущат кварталите си, с изключение на с цел да отидат на работа, за образование или медицински обзор. Влизането в тези региони също е лимитирано. Отново затварят парковете, а магазините и заведенията за хранене са лимитирани до 50 % от потенциала си. В цялата област към този момент могат да се събират до шестима души, вместо до десетима, както до момента.

На недоволството от ограниченията на хората в засегнатите зони здравните управляващи в Мадрид дадоха отговор: " Това е тежко решение, само че е належащо. Става дума за вирус,срещу който към днешна дата няма ваксина, нито лекуване.Но знаемкак се популяризира и сме длъжни да реагираме ".

Засилено е полицейското наличие, санкциите за нарушителите са минимум 600 евро, само че няма да бъдат налагани през първите 48 часа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР