От БСП ще сезират главния прокурор за корупция и престъпно

...
От БСП ще сезират главния прокурор за корупция и престъпно
Коментари Харесай

БСП сезира главния прокурор за престъпно бездействие във ВиК сектора


От Българска социалистическа партия ще сезират основния прокурор за корупция и незаконно безучастие във ВиК бранша, заяви водачът на левицата Корнелия Нинова.

В петък екоминистърът Емил Димитров изнесе шокиращи данни за положението на язовирите и кладенците в страната, предизвести, че ни чака водна рецесия и упрекна служители в няколко министерства и локални управляващи в безучастие по казуса.

Българска социалистическа партия пращат в прокуратурата точно изнесените от министъра на околната среда и водите обстоятелства.

Водата е национално благосъстояние и въпрос на национална сигурнос, подсети Нинова. Министър Димитров изнесе в петък в Народното събрание обстоятелства за занемареност, корупция, незаконно безучастие и умишлени дейности на министри, регионални шефове и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Той предизвести, че те ще доведат до водна рецесия в страната и водни протести, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Сезираме основния прокурор за изнесените обстоятелства. Ще му предоставим стенограмата от съвещанието, с цел да стартира инспекция за възможни осъществени закононарушения от министри, от регионални шефове и кметове, както и от самия министър председател Борисов за неупражнен надзор, добави Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР