Остават броени дни до дългоочакваното трето издание на международното състезание

...
Остават броени дни до дългоочакваното трето издание на международното състезание
Коментари Харесай

СИЛНИ ТЕЛА: Пловдив очаква престижното международно състезание по фитнес и кросфит

Остават броени дни до дълго чаканото трето издание на интернационалното съревнование по функционален фитнес и кросфит PLOVDIV THROWDOWN, оповестяват от marica.bg.

Събитието, което раздрусва спортисти фенове и експерти, дребни и огромни, запалянковци от близо и надалеч. Дамите отново ще събират погледите с съвършени фигури, а господата с изваяни мускули. Подложени на куп тествания, те ще мерят сили, воля и устойчивост пред погледите на стотици пловдивчани.


„ Тази година надпреварата ще се организира на 21 и 22 септември на площад „ Централен “ и финалът му съответствува с огромния български празник - Деня на независимостта. Участниците с всеки минал път са от ден на ден. В това издание чакаме 160 фитнес спортисти от 12 страни. От тях 46 ще бъдат дамите, които ще се борят в другите дисциплини “, отбелязва Момчил Лупов.

Той е част от състезателен клуб MoVe Team и е един от уредниците на мероприятието.

За „ Марица “ Лупов добави, че състезателите на PLOLVDIV THROWDOWN още веднъж ще бъдат разпределени в шест дивизии – експерти мъже, експерти дами, фенове мъже, фенове дами, младежи до 20 години и ветерани над 35 години. Входът за всички, които желаят да се срещнат от близко с спортистите и трудностите и да усетят тръпката от конкуренцията, е безвъзмезден.


Наградният фонд тази година е 10 000 евро и ще бъде разпределен сред спечелилите в другите категории. Освен пари, като подучване за първенците, са планувани и доста предметни награди.

Безпогрешната оценка за представянето на претендентите, изправили се един против различен, ще бъде дадена на екип от сертифицирани съдии, измежду които основен съдия ще бъде Петър Джамбазов. Неговият глас ще бъде решителен в борбата на финала за най-комплексен спортист.

PLOVDIV THROWDOWN обгръща дисциплини свързани с атлетика, гимнастика, повдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, извършения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни. Заради това богато многообразие, публиката постоянно остава омагьосана и се случва по този начин, че от време на време фен се трансформира в играч.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР