Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят мъж, опитал да подкупи полицаи с 20 лева

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.В. за осъществено от него закононарушение по член 304а, вр. член 304, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 19:10 ч. на 06.08.2019 година, по ул. „ Георги Димитров “ в с. Липница, община Мизия, се движел лек автомобил „ Фолксваген “, с задграничен регистрационен номер, без включени светлини. Колата била ръководена от В.С., като на задната седалка се возел обвинения И.В.

Полицейски инспектори от бранш „ Охранителна полиция “ в сектор Мизия към районно управление (на МВР) гр. Оряхово спрели автомобила за инспекция. Водачът С. показал документи на транспортното средство и обяснил, че не запомнил портмонето с персоналните документи в с. Баница. Служителите на реда направили информация, вследствие на която открили самоличността му. Било му обяснено, че ще му бъде формиран акт за ръководство на МПС без включени светлини, а на пасажера ще бъде наложена санкция, поради пътешестване без подложен предпазен колан.

В.С. и И.В. отишли до патрулния автомобил за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване на единия и фиш за наложена санкция на другия, за осъществените от тях нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

На обвинения В. бил връчен направения фиш, който той прочел, подписал и по-късно го скъсал и изхвърлил. В идващия миг, откакто се отбил за малко до колата, с която пътувал, мъжът се върнал до патрулния автомобил и хвърлил през прозореца две банкноти от по 10 лв.. Към полицейските инспектори той се обърнал с думите: „ Ето да се почерпите, момчета, че не ни написахте огромни актове “.

И.В. бил незабавно арестуван, а на място пристигнала група от оперативна дежурна част.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР