Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда от две

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда от две
Коментари Харесай

Затвор за мъж, укрил данъци за близо 300 бона

Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала неоправдателна присъда от две години и 10 месеца „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период за осъществено закононарушение срещу данъчната система. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Подсъдимият Й. З., в качеството си на едноличен притежател на комерсиално сдружение, в продължение на три години избягвал определяне и заплащане на данъчни отговорности.

В подаваните месечни справки-декларации пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите той потвърждавал лъжа и употребявал документи с погрешно наличие – дневници за покупки и фактури за доставка на артикули. По този метод подсъдимият приспадал неследващ му се данъчен заем.

С дейностите си мъжът избегнал заплащането на данъчни отговорности, планувани в Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за налог върху добавената стойност, в изключително огромни размери – двеста деветдесет и шест хиляди лв..

Производството против Й. З. е било извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, защото подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР