Nvidia обяви, че е сключила партньорски договори с няколко водещи

...
Nvidia обяви, че е сключила партньорски договори с няколко водещи
Коментари Харесай

Nvidia обяви сделки за автономно шофиране с VW и Uber



 Nvidia разгласи покупко-продажби за самостоятелно шофиране с VW и Uber. Снимка: блог на Nvidia

Nvidia разгласи, че е сключила партньорски контракти с няколко водещи автомобилни компании, показа и няколко нови платформи за самостоятелно шофиране, като по този метод производителят на чипове се стреми да „ вдъхне “ живот на технологията.

Сред водещите сътрудници в листата е Volkswagen (VW), която ще вгради технологията за „ навигатор “ с изкуствен интелект в своите коли от последващо потомство, употребявайки Drive IX (една от новите платформи, показани от Nvidia). Автомобилният производител ще употребява технологията на Nvidia, с цел да предложи на водачите помощ, основана на данните, събирани от вътрешни и външни сензори в платформа. Компаниите настояват, че тя може да бъде допълвана с нови функционалности посредством софтуерни обновявания.

VW възнамерява да стартира да внедрява всеобщо функционалностите за самостоятелно шофиране през 2020 година

Nvidia ще си сътрудничи и с Uber за създаването на изчислителна система с изкуствен интелект, която ще бъде вградена в нейния автопарк от безпилотни коли и товарни камиони. Компанията, оповестена за „ таксиметрова “ неотдавна, стартира да работи върху опциите за самостоятелно шофиране още през 2015 година

Германският производител на автомобилни елементи ZF Friedrichshafen и китайският интернет колос Baidu са решили да заложат на неотдавна комерсиализирания процесор Drive Xavier на Nvidia, който да слагат в основата на платформа с изкуствен интелект за самостоятелно шофиране, подготвена за всеобщо произвеждане в Китай. За Baidu това е втора стратегическа крайници в тази област, откакто предходната седмица компанията разгласи съдействие и е BlackBerry за развиване на технология въз основата на софтуера QNX на BlackBerry.

Същевременно компанията за самоуправляващи се системи Aurora възнамерява да построи хардуерни платформи за самостоятелно шофиране равнище 4 и 5 (Level 4 и Level 5) въз основата на процесора Xavier на Nbidia.

Nvidia показа и две платформи, основани на системата в един чип (SoC) Drive Xavier, проектирана за задълбочено консолидиране на изкуствения разсъдък в преживяванията на водачите. В новия софтуерен пакет са включени Drive IX, чиято цел е да улесни разработчиците при създаване на авто изкуствен интелект, употребяващ външни и външни сензори, и Drive AR, развоен SDK пакет с добавена действителност, покриващ навигацията, картографиране на покрайнината и следене. Тези съставни елементи допълват първичната платформа Drive AV на Nvidia, която дава функционалности на невронна мрежа, позволяващи на колите да „ карат сами “

Досега над 320 сътрудници вършат свои разработки, употребявани отворената платформа Drive на Nvidia.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР