Не съм поставял стентове на здрави артерии, заяви в позиция

...
Не съм поставял стентове на здрави артерии, заяви в позиция
Коментари Харесай

Д-р Лазов: Не съм поставял стентове на здрави артерии


Не съм поставял стентове на здрави артерии, съобщи в позиция до медиите доктор Петър Лазов, инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик АД. Ето какво се споделя в неговото мнение по отношение на изнесената информация от Нова ТВ.

"В началото на месец юни тази година в кабинета ми пристигна за обзор пациент, който ми сподели, че неотдавна е лежал в софийска болница и сътрудниците там са решили, че има значимо притеснение на коронарна артерия и би трябвало да се сложи стент. Поиска второ мнение, като сподели, че ще се реалокира да живее в Пазарджик и в случай че би трябвало да се сложи стент, избира аз да извърша операцията. След като го прегледах, желаех да видя диска от коронарографията.

Диска не можеше да се отвори на компютъра ми и с цел да го прегледам, той предложи, тъй като бил в командировка след няколко дни да пристигна брачната половинка му с различен диск.

След няколко дни жена, представяща се за брачна половинка на пациента ми донесе в кабинета дребен преносим компютър. В него нямаше диск, а запис на процедура в паметта и заимствуван с стратегия DICOM. С тази стратегия може да се отстраняват подиуми, да се слагат подиуми, т.е. може да се манипулира записа.

Подхождайки доверчиво, разгледах кино лентата и открих, че на едната от артериите на сърцето – ЛАД има огромна кръгла аневризма- към два сантиметра, която не е за намеса, а на дясната артерия има сигнификантна стеноза. Казах на брачната половинка на пациента, че ще се наложи да се направи нова коронарография, евентуално да се сложи стент при започване на дясната артерия, а аневризмата на ЛАД ще се лекува медикаментозно. След няколко дни същото споделих и на пациента по телефона.

ОРИГИНАЛЕН ДИСК ОТ КОРОНАРОГРАФИЯ НА ТОЗИ ПАЦИЕНТ АЗ НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ.

След двадесет дни последва изявлението с Васил Иванов. Голяма част от казаното в кабинета и на изявлението е изрязано и манипулирано по подобен метод, че да се остане с усещане, че съм гледал диска на пациента. Разговарях тази заран по телефона с професор Генчо Начев – той ми сподели, че е гледал диск на пациент при който има здрави съдове, т.е. няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия. Двамата останахме с ъс заключението , че сме гледали разнообразни записи.

Не съм поставял стентове на здрави артерии. При инспекция на активността на отделението с лекост ще се откри, че забележителен % над 50% от процедурите приключват без слагане на стент, съгласно положението на пациента, което ясно илюстриара неверността и манипулативността на внушението, че се стентират пациенти без съответни показания.

Не е правилно, че съм получавал заплата от 57000лв. Заплатата ми е в размер на към 1600 лева месечно. Полученото ДМС е образувано въз основа на решение на Съвета на шефовете на болничното заведение №148/19.8.2013 и е в размер на 15% / а не 50 %/ от цената на пътеката, като следва да се има поради, че за месеца, за който Васил Иванов държеше да повтори най-малко петдесет пъти, в действителност от двама сътрудници, които правим процедурата, съм работил съвсем извънредно аз и по справедливи аргументи (отсъствие на сътрудник, висока заболеваемост и т.н.), е образувано ДМС в огромен размер, което обаче процентно изцяло подхожда на генерирания доход на болничното заведение, съгласно свършената работа. Процентът ДМС не е изключение и доста сътрудници от болничното заведение получават същия %.

Това е подла лъжлива скълъпена история за да злепостави мен, както и да злепостави отделението и болничното заведение. Смятам да осъждам въпросните публицисти ", заключава доктор Лазов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР