Не са установени преписки и дела за фирмата „Инерком“, според

...
Не са установени преписки и дела за фирмата „Инерком“, според
Коментари Харесай

ДАНС: Срещу фирмата на Гинка Върбакова „Инерком“ не са водени преписки и дела

Не са открити преписки и каузи за компанията „ Инерком “, съгласно информацията от Прокуратурата. Това съобщи Димитър Георгиев, ръководител на ДАНС на взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства.

"През 2014 година в ДАНС от време на време бе получавана информация от ЧЕЗ за желание да продаде българските си активи. Това е обвързвано и с митингите през февруари 2013 година ", сподели още той.

"През 2015 година още веднъж бе получена информация, че ЧЕЗ обмисля поетапно прекратяване на дейностите си в България. През този интервал като възможни купувачи и договаряния са водени с съветско сдружение, българо-австрийска компания и турски вложител “, добави Георгиев.

„ Установено е съществуване на водене на прокурорски преписки от 2010, 2014, 2015 и 2016 година против ръководство на лизингово сдружение, което е ощетявано с непознато имущество, където взаимополучатели са от фамилията на Върбакови. Към момента 4 от инспекциите са прекъснати, по 2 от тях работата продължава. До момента няма повдигнати обвинявания против лицата “, приключи Димитър Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР