Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица

...
Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица
Коментари Харесай

6000 фирми объркали справките за доходи на работниците си

Заради позволени грешки, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще би трябвало да изпратят още веднъж справките за приходи, изплатени през 2019 година, /по член 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ/, оповестяват от Националната организация за приходите.

Те са получили персонално писмо, с което Национална агенция за приходите ги уведомява за объркването, както и инструкции за инспекция на данните и премахване на позволените грешки.

Работодателите имат 2 дни, с цел да поправят и подадат справките си още веднъж, без да им бъдат наложени наказания. Крайният период за подаване на данните в Национална агенция за приходите изтича в среднощ на 28 февруари, припомнят още от Национална агенция за приходите. До момента в приходната организация са постъпили общо 367 336 информации за изплатени приходи. От тях 139 507 са оповестили изплатените през годината приходи, удържаните налог и наложителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правни отношения, практикуване на свободна специалност, авторски и лицензионни хонорари, наем и други приходи, посочени в член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ. 227 829 са справките, подадени от работодатели по чл.73, алинея 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2019 година облагаеми приходи по трудови правни отношения и за удържаните налог и наложителни осигурителни вноски. Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР