В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с

...
В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с
Коментари Харесай

Сърбия задържа човек на патриотите за търговия с българско гражданство!



В прилежаща Сърбия са арестувани двама души за търговия с български паспорти.
Двамата хванати са с букви Д.М. и М.Ж.. Те са били задържани от Дирекцията за битка с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш. Д.М. е бил медиатор при приемането на българското поданство за 50 души.

От тях той е получил към 13 043 евро. Със съдействието на М.Ж., който е работил в общината в Пирот, са издавали погрешни удостоверения. За осъществената услуга общинският чиновник е получил 2500 евро. Припомняме, че единствено преди няколко дни е подаден просторен сигнал за проведена незаконна група, която работи на територията на Европейски Съюз, България, Северна Македония, Сърбия, Албания, Украйна и Молдова.

В сигналът огромна част от незаконната организация е разказана по имена, като сред тях попадат депутати, евродепутати и висши държавни служители. Сигналът е изпратен до Нова ТВ, БТВ, Иван Гешев и Лаура Кьовеши, ръководителя на Европейска комисия и други институции. Както се вижда Сърбия към този момент е подхванала ограничения, а скоро се чака да избухне голям скандал, така началник на тази незаконна група съгласно сигнала е моного почитан български държавен чиновник.

Едно от задържаните лица е било чест посетител в телевизия СКАТ и по непотвърдена за в този момент информация се споделя Далибор Миланов. Същия е взел участие и в делегация на Валери Симеонов и депутати от НФСБ в Сърбия. Разследване за паспортната мафия в Сърбия е правил журналиста Димитър Байрактаров. Далибор Миланов е на фотографията да Едвин Сугарев.

Двамата са арестувани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата. В края на октомври 2018 година в България бе арестуван ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, който бе повдигнат на този пост от Вътрешна македонска революционна организация. Той беше задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство. Неговият случай се гледа от Специализирания углавен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР