МБАЛ Шумен изписва днес след две отрицателни проби 83-годишна жена,

...
МБАЛ Шумен изписва днес след две отрицателни проби 83-годишна жена,
Коментари Харесай

Увеличават се преборилите COVID-19 у нас

МБАЛ Шумен изписва през днешния ден след две негативни проби 83-годишна жена, излекувана от COVID-19. Жената постъпи на 27 март с пневмония в Първо вътрешно поделение и след доказване на ковид е била лекувана в Инфекциозно поделение, оповестиха от болничното заведение. Изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Димитър Костов заяви, че при нито един от пациентите не е прилаган „ хлороквин “, макар че здравното заведение е имало количество за трима души. Прилагани са симптоматични лекарства. „ Ако пациентите имат температура, се дава медикамент против температура. Който е с пневмония, си върви антибиотик. Даваме и медикамента Тамифлу, вливат се водно-солеви разтвори. Всичко е самостоятелно и съгласно клиничната картина “, разяснява той. Общо четирима пациенти с COVID-19 лекува от началото на пандемията болничното заведение в Шумен. И при четиримата се стигна до 2 негативни проби. Трима са изписани. В сряда умря шуменец на 66 година, който е бил с карцином на белия дроб и с овладян ковид, доказано от 2 негативни проби. Двама пациенти са изписани от кюстендилската болница, откакто са били излекувани от коронавирусна зараза. Това са жена на 84 години и на 57 години, заяви шефът на болничното заведение доктор Александър Величков.

Четирима души са новозаразените с ковид в Кюстендилска област. Трима от пациентите са в кюстендилската болница, един е в с. Лиляч, община Невестино. Той е на домашно лекуване, само че има и съпътстващи болести.

Новите пациенти са в положително положение. Трима от тях са млади мъже, четвъртият пациент е жена на към 60 години. В Плевен са излекувани петима от ковид в Университетската болница " Д-р Георги Странски " от началото на епидемията до момента, Момчил Цветков - представител на лечебното заведение. Четирима от оздравелите са мъже на възраст 27, 61, 69 и 62 години и една жена.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР