Коронавирус у нас няма, но мерките срещу него, прекалени и

...
Коронавирус у нас няма, но мерките срещу него, прекалени и
Коментари Харесай

Мутафчийски: Шофьор на ТИР спи в камиона си вече 10 дни пред вкъщи, за да не зарази близките

Коронавирус у нас няма, само че ограниченията против него, прекомерни и не толкоз, не стопират да се взимат. Както по-рано ви съобщихме, Националният действен щаб регистрира, че са изследвани 99 евентуално инфектирани пациенти у нас през вчерашния ден, само че всички от тях са негативни. Пробите са разпределени в Националната лаборатория – 66, останалите са във ВМА и Варна. Вчера са били освободени пациенти, чиито повторни проби са негативни и са изкарали карантинния интервал.

Броят на инфектираните с новия ковид по света доближи 100 686.

Получаваме голям брой писма от жители, които алармират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации, съобщи ген. Мутафчийски, представен от „ Фокус “.

„ Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик. Има и доста екзотични случаи. Получихме информация за водач на ТИР, който спи към този момент 10 дни в кабината на камиона си пред у дома, с цел да не болести околните си. Това ни направи мощно усещане. Има доста впечатляващи случаи в нашата реалност и е належащо да се съблюдават предписанията за домашната карантина “, добави той. По думите му идващият брифинг ще бъде в 17.00 часа през днешния ден и още веднъж ще бъдат припомнени ограниченията, които е належащо хората да съблюдават в изискванията на домашна карантина.
" Получаваме доста позвънявания и имейли. Получаваме известия от организации, които вършат обществени и спортни събития, които са в духа на грипната зараза и заплашващия ни ковид. Отговаряме на запитвания и сигнали непрестанно “, уточни Мутафчийски.

„ Решаваме и някои частни проблеми като тимовете по съвременен петобой да вземем за пример, където едни от най-силните участници са от Южна Корея и Иран. Самите федерации са изнесли тимовете си на лагер в Египет и към този момент един месец са там. Част от треньорския им екип идва непосредствено от Южна Корея. За тях сме предложили да бъдат на 14-дневна карантина в България и едвам тогава ще могат да се включат в надпреварите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР