Канадското правителство потвърди, че е поело разходите за охрана на

...
Канадското правителство потвърди, че е поело разходите за охрана на
Коментари Харесай

Канада няма да плаща за охраната на Хари и Меган

Канадското държавно управление удостовери, че е поело разноските за защита на принц Хари и Меган Маркъл, откогато дойдоха в страната през ноевмри предходната година. Това обаче няма да продължава повече.

Говорител на министъра по социална сигурност Бил Блейр разгласи, че Канада няма повече да заплаща за защита на Хари и Меган, предава CBC News. Решението ще влезе в действие през април тази година, когато двойката ще приключи публично кралските си отговорности. „ Това, че дукът и дукесата на Съсекс избраха да се реалокират в Канада на ненапълно работно време изправи нашето държавно управление пред неповторими и невиждани условия ”, сочи обявлението. „ Кралската канадска конна полиция (RCMP) беше ангажирана с формалните лица от Англия през цялото време, макар съображенията по отношение на сигурността.

Тъй като дукът и дукесата понастоящем се разпознават като интернационално предпазени лица, Канада има задължението да обезпечи поддръжка в сигурността при нужда ”, сочи известието. „ По искане на Столичната полицейска работа, RCMP им дава от време на време помощ от идването на херцога и херцогинята в Канада през ноември 2019 година Помощта ще бъде прекъсната през идващите седмици, в сходство с смяната им в статута ”, написа в известието. Откакто Хари и Меган оповестиха решението си да се откажат от кралските си отговорности и да заживеят в Канада в гонене на финансова самостоятелност, върви спор дали Канада би трябвало да обезпечи безвъзмездна защита за двойката. Бъкингамският замък не е коментирал публично дали ще обезпечи защита за фамилията, откакто статутът им бъде изменен през април. Хари и Меган показаха посредством техния уеб страница, че ще имат потребност от ефикасна защита, само че без да показват кой ще заплаща за нея. Двойката има опция да заплаща сама за частна защита. Те няма да са първото кралско семейство, което прибягва до частни гардове, откакто принцесите Беатрис и Евгения също имат кариери в частния бранш, а защитата им се заплаща от дука на Йорк. Въпреки това, може да се окаже мъчно да се откри охранителна компания с задоволително опит, която да се наеме да пази членовете на кралското семейство, счита Саймън Морган, някогашен чиновник на кралската защита, предава Business Insider.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР