Искам да прегърна семейството си, но съм длъжен да предпазя

...
Искам да прегърна семейството си, но съм длъжен да предпазя
Коментари Харесай

Този българин направи нещо, което малко хора биха го сторили!

„ Искам да прегърна фамилията си, само че съм задължен да предпазя и тях и съселяните си, “, споделя Божидар Будин от разложкото село Добърско. Той и още двама мъже се завърнали от Германия преди седмица. За да спазят наложителната карантина изобщо не се видели със фамилиите си, а незабавно били изолирани в къщички в местността Козария над селото. Имотът е благосъстоятелност на софиянец, който се съгласил безплатно да ги приюти, с цел да могат всички в селото и околните им да не се тормозят от възможна болест. Местността е единствено на 100 метра от вкъщи на Божидар. Но мъжът счита, че по този начин е вярно и дружно с останалите двама гурбетчии съблюдават прецизно карантината. Мъжете се усещат добре и се надяват да не се появят признаци на вируса. „ Искам да благодаря на притежателя на къщата, който ни даде къщата, с цел да можем да се отделим. Името му е Иво. Не всеки има тази опция да отиде някъде, другояче би трябвало, с цел да се резервира цялото село, цялата община. “ споделя пред Glas.bg Божидар. Съпругите на гурбетчиите им носят всеки ден храна, която оставят до оградата парцела. „ За положителното на фамилията, за положителното на цялото село. П росто съблюдаваме нужната отдалеченост, с цел да може тъкмо след една седмица още да се приберат по домовете и животът да продължи. Иначе става много по-сложно. И да се надяваме, че всички, тъй като тука в селото има много хора, които бяха в Германия, съблюдават карантина “, споделя брачната половинка на Божидар-Мая.
Според кмета на селото Илиан Джунев, всеки човек би трябвало да има своите отговорности и воля и да направи самоизолация, в случай че се постанова.
„ При създалата се обстановка в случай че ни е не предприемем съответните дейности, тя може да бъде доста по-сложна. Всеки един от нас, би трябвало да го прави, в случай че желаеме това нещо по-бързо да отмине “, добавя Илиан Джунев. Източник: glas.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР