Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението на потребителите

...
Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението на потребителите
Коментари Харесай

Google е заплашена от съдебен процес заради проследяване на местоположението



 Снимка: Shutterstock

Гугъл бе упрекната поради нелегално следене на придвижването на потребителите на iPhone и Android устройства, откакто те са трансформирали настройките на телефона си и са считали, че към този момент не са следени по подобен метод, заяви Courthouse News Service.

През предходната седмица бе разкрито, че огромна част от приложенията и услугите на Гугъл автоматизирано записват моментна фотография на данни за местоположението на потребителя, даже когато потребителите са изключили настройката.

Агенция Associated Press също разгласи, че разкритията са тествани и потвърдени от учени от Университета Принстън, като отбелязва, че потребителите могат да бъдат проследени посредством приложения като Гугъл Maps, помощната стратегия на компанията за метео прогнози и за уеб търсения. Проблеми има и при устройствата с iOS, и с Android.

В документите, подадени във федерален съд на Сан Франциско, потребителят Наполеон Патаксил декларира: „ Гугъл акцентира, че консуматор `може да изключи когато и да е Location History. С изключена история на местоположението (Location History), местата, които посещавате не би трябвало да се записват. А това просто не е правилно “.

В правосъдния иск се прибавя, че главната цел на Гугъл е била „ скрито да следи “ потребителите на телефона и да дава опция на трети страни да вършат същото. По този метод колосът в търсенето е нарушил редица закони за персоналната цялост, в това число Закона за отбрана на персоналните данни на Калифорния (California Invasion of Privacy Act) ", твърди жалбоподателят.

Патаксил желае компенсации с към момента неизяснен размер в интерес на щатските консуматори.

Съдията във федералния съд би трябвало да реши, дали да почете жалбата на Патаксил и дали той може да съставлява всеки консуматор в Съединени американски щати, който може да е бил обиден от дейностите на Гугъл.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР