Френските мобилни оператори ще вложат над 3 млрд. евро в

...
Френските мобилни оператори ще вложат над 3 млрд. евро в
Коментари Харесай

Над 3 млрд. евро ще се инвестират в развитието на 4G мрежата във Франция



 Френските мобилни оператори ще влагат над 3 милиарда евро в развиването на 4G мрежата

Френските мобилни оператори ще вложат над 3 милиарда евро в развиването на 4G мрежата, с цел да подсигуряват, че няма проблеми с покритието до 2020. Всеки от огромните оператори ще конфигурира 5000 мачти и антени, и дружно ще подсигуряват мрежово покритие на 30 000 км железопътни линии, заяви Жулиен Денорманди, държавен секретар към министъра на териториалното доближаване, пред Journal du Dimanche.

Информацията е доказана от френското Министерство на финансите.

Според него, през последните 15 години Orange, France Telecom, SFR, Bouygues Telecom и Free Mobile са вложили по-малко от нужното в мобилната мрежа на страната.

Бюджетни средства за тази инвестиция няма да бъдат употребявани. Срещу нарасналите вложения на фирмите, страната ще продължи честотните им лицензи, вместо да организира нов търг.

По данни на регулатора Arcep, 4G мрежите на SFR, Bouygues Telecom, Orange и Free Mobile покриват 74%, 70%, 69% и 47% от по-слабо обитаемоте територии в страната.

Предвижда се тригодишният проект за развиване на мрежата да обезпечи 4G покритие на над 10 000 градове и села, ползващи сега 2G или 3G мрежи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР