Дигиталното е водещо в световната индустрия за играчки, като продуктите

...
Дигиталното е водещо в световната индустрия за играчки, като продуктите
Коментари Харесай

Дигиталното е водещо в световната индустрия за играчки



 Дигиталното е водещо в международната промишленост за играчки

Дигиталното е водещо в международната промишленост за играчки, като продуктите за деца към този момент се трансформират в инфлуенсъри, разкриха от „ Хиполенд “. Една от главните трендове, свързани с технологиите, е, че играчките имат свои лични уеб страници, страници в обществените мрежи като Фейсбук и Instagram, както и канали вYouTube, посредством които въздействат на дребните консуматори.

Пример за това са плачещите кукли Cry Babies, които оферират онлайн истории, пъзели за нареждане и картинки за оцветяване. Освен това самото показване на играчката се случва по едно и също време офлайн в Музея за съвременно изкуство в Лондон и онлайн от „ инфлуенсерка “ с 9 милиона почитатели. Само за 4 седмици първите 3 епизода за куклите, които плачат с същински сълзи, имат 1.5 милиона гледания в YouTube.

На обществените мрежи разчитат и играчките за момченца. Едно от най-новите попълнения в Ben 10 сбирката е показано от YouTube инфлуенсер, който демонстрира на почитателите си по какъв начин караваната на Бен се трансформира в игpaлнa плoщaдĸa нa 3 нивa.

На второ място би трябвало да се спомене наклонността, че международните производните употребяват новите технологии, с цел да прибавят от ден на ден вторично за една играчка наличие, подсилвайки преживяването. Кукли, пъзели, роботи и дронове имат QR код или мобилни приложения за повече интерактивност. Примерите в това отношение са безчет. Още преди пет години беше въведен QR код при Barbie, който даваше опция да се завоюват същински облекла, направени от фешън дизайнер. По този метод Barbie не е към този момент просто кукла, а YouTube влогър с 5 милиона почитатели. 2D пъзелите от своя страна единствено с мобилно приложение се трансформират в 3D. Роботът Boxer пък се учи да танцува посредством отдалечено, само че при свързване с приложение се задействат 25 други действия.

 Дигиталното е водещо в международната промишленост за играчки

Технологиите трансформират значително и просветителните игри, които стават все по-интерактивни и развиват по-разностранни умения у малчуганите. Интерактивна карта на света да вземем за пример демонстрира информация за 78 страни, в това число географски райони, архитектурни забележителности, формален език и байрак, както и занимателни обстоятелства. Нещо повече – тя приказва на български и на британски език.

В същото време киното и малкия екран не престават да диктуват модата в играчките. Някои играчки обаче „ не дочакват “ премиерата на филм на дребния или огромния екран, а се появяват незабавно след стартирането на видеоклип или игра в YouTube. Световната премиера на „ Игра на играчките 4 “ е на 28 юни 2019, а LЕGO с героите от новия филм към този момент се предлага в доста страни, в това число и у нас. Според обява на вестник Guardian от тази година към една пета от 100-те най-хубави канала в YouTube са за играчки, а видеата в тях се гледат от милиарди деца по света. Този бизнес се оказва извънредно печеливш, като се има поради, че през 2018 8-годишен инфлуенсер в YouTube завоюва 22 млн. $.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР