Агенция "Митници" е поискала от Районния съд удължаване на срока

...
Агенция "Митници" е поискала от Районния съд удължаване на срока
Коментари Харесай

Агенция Митници иска от съда запечатване за още 60 дни на данъчните складове в Карнобат

Агенция "Митници " е поискала от Районния съд удължение на периода на обезпечителните ограничения с 60 дни за данъчните хранилища в Карнобат. Това съобщил по време на брифинг зам.-директорът на Агенция "Митници " Юлиан Мирков, представен от пресцентъра на организацията.

Проверката на данъчните хранилища в Карнобат е във връзка със спазването на акцизното законодателство, извършена е в интервала 5 - 20 септември 2018 година
По думите на Мирков в запечатаните данъчни хранилища в Карнобат са установени голям брой нарушавания, а обезпечителните ограничения са подхванати за застраховане доказателства и недопускане на вреди за бюджета
Той обяснил, че в хода на инспекцията на данъчен склад на "ВИН. С. Индътрийс " ООД е установено съществуване на инсталиран кран, от който може да се източва/извежда алкохол - етилов алкохол, без да бъде измерен от средствата за премерване и надзор, като по този метод се заобикаля начисляването и възнаграждение на дължимия данък.
Кранът бил инсталиран на водопровод на циркулационен изпарител преди средството за премерване и надзор. Този циркулационен изпарител е бил обвързван с дестилационна колона, която се намира в помещение, обозначено като "Ректификация Етап 2 ", т.е. кранът е част от цялостната софтуерна скица за производството на акцизна стока - етилов алкохол. В хода на инспекцията въпросният кран е пломбиран в затворено състояние, за да не се разреши източването/извеждането на алкохол.
Агенция "Митници " е дала позволение да се внесе гроздовата годишна продукция в данъчния склад за предпазване, с цел да не се похаби като качество, също по този начин никой не е споделил, че чиновниците на комбината не могат да вървят на работа, само има безапелационна възбрана да се извежда подготвена продукция, декларирал още Юлиан Мирков.
Служителите от "Винпром Карнобат " на предприемача Миню Стайков, арестуван в ареста поради обвинявания в данъчни закононарушения и пране на пари, излязоха през днешния ден за трети ден на митинг с искане да бъдат върнати на работните им места. Протестиращи носеха плакати "Ние не сме нарушители ". Те споделиха, че са обречени на апетит, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е безпричинно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР