65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е сложила край

...
65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е сложила край
Коментари Харесай

Тъжна история! Ваня – първата българка, самоубила се заради коронавирус

65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е поставила завършек на живота си след паник офанзива, че е инфектирана с ковид. Трагичната история описа районното издание „ Струма ”, базирайки се на обстойния роман на кмета на селото Стоян Йоргов. Самоубилата се Ваня М. повече от 20 години страдала от белодробни проблеми. В средата на март синът й се прибрал от Англия, където работел, с цел да изхранва двете си деца. Преди към 5 година мъжът останал вдовец – брачната половинка му поминала млада след затруднение и пневмония, породена от свински грип. Трагичната гибел на снахата оставил дълготраен отпечатък върху душeвността на 65-годишната жена. Тя си внушила, че завърналия се от Англия неин наследник е инфектиран с ковид, който е предал на нея.„ Беше си внушила, че синът й я е заразил с новия вирус, евентуално поради непрекъснатото говорене по всички медии за болестта и за заплахите за хронично болните над 60 годни. На него нищо му няма, индивидът си съблюдава прецизно 14-дневната карантина и към този момент излиза на открито ”, представен е кметът на село Горна Брезница Стоян Йоргов.  Село Горна Брезница, където се разигра нещастието Той усетил, че Ваня е мощно потисната, като я возил до Кресна в края на предходната седмица. „ Личната лекарка беше идвала на място в тях да я прегледа и открила, че няма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни болести. Два пъти Ваня беше ходила в Спешна помощ в Кресна, където й биели нещо от рода на урбазон. Заради недоволствата джипито й беше издало ваучър за банкет в болница в поделение за белодробни болести, на два пъти лекарката ми се обажда да ревизира какво е положението й. Като цяло постави доста грижи ”, споделя пред „ Струма ” кметът на Горна Брезница. С персоналната си кола на сутринта той свалил Ваня до Кресна да чака рейс за Благоевград, с цел да влезе в лечебното заведение, само че от заранта до 13 часа на обяд, поради разредения трафик на междуградския превоз не минал нито един автобус. Ваня ходила до Спешна помощ с молба да я транспортират до благоевградската болница, само че й отказали, тъй като имало процедура, съгласно която трябвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоредят извозването.  В събота вечерта, незабавно щом схванал за отхвърли на незабавните медици, управникът се свързал по телефона с болница ПУЛС в Благоевград.
„ С доктор Стоилкова се разбрахме, че в неделя ще я одобряват, записаха имената й и споделиха, че я чакат на идната заран. Организирах й превоз до Благоевград, щеше да я закара едно момиче, което доста им оказва помощ за обгрижване на децата ", изясни Йоргов.
В 6 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за банкет в болничното заведение, пила кафе със сина си. Излязла на открито и не се върнала. Намерили я обесена зад къщата под навеса.
Внушението и терзанието вследствие на общата неуравновесеност към COVID-19 и съвпадението на загубата на снахата от свински грип са повода за паник офанзивите, довели до решението за самоубийство, считат съкрушените съселяни на Ваня.
Семейството е от бедните и постоянно разчитало на обществени помощи. От общината и от Социални грижи постоянно им отпускали поддръжка, като последното искане е неотдавна за 500 лева от общината. Водещата фотография е илюстративна!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР