24 часа Употребявани Ф-16 от Израел - фаворит за новия

...
24 часа Употребявани Ф-16 от Израел - фаворит за новия
Коментари Харесай

Употребявани Ф-16 от Израел - фаворит за новия български изтребител, 92 ст. за теглене от банкомат



24 часа

Употребявани Ф-16 от Израел - любимец за новия български изтребител

Изтребители Ф-16, които са употребени от Израел, само че са осъвременени, са любимец за нов многоцелеви военен аероплан на българските Военновъздушни сили.

Предимство за израелските машини било, че по този начин България ще може да закупи повече от 8 бойни самолета с отделените за задачата 1,5 милиарда лв..

8 нови изтребителя за Военновъздушни сили е минималната численост, която планува новият план за капиталов разход на военните. В сряда той би трябвало да бъде показан от вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов за утвърждение на Министерския съвет дружно с плана за нови бронирани машини за Сухопътните войски. Точката обаче не попада в предварителния дневен ред на Министерски съвет.

Труд

92 ст. за изтегляне от банкомат

Средният размер на банковите такси за обслужване на разплащателна сметка с дебитна карта към нея е 2,02 лева, оповестиха от Българска народна банка. За разкриване на разплащателна сметка таксата е приблизително 1,79 лева, а за разкриване на разплащателна сметка с дебитна карта междинната такса е 1,32 лева

Българска народна банка разгласява междинния размер на банковите такси по разплащателни сметки за главните платежни услуги, по отношение на определянето на допустими такси по платежни сметки за съществени интервенции. Банките са длъжни да оферират на жителите платежни сметки за съществени интервенции като преводи и приемане на средства, внасяне и изтегляне от сметката. Таксите по тези сметки би трябвало да са по-ниски от междинния размер на таксите по разплащателни сметки.

Монитор

6 година затвор за Брендо, никой не знае къде е

Кокаиновият крал Евелин Банев - Брендо получи дефинитивна присъда от 6 година затвор, само че към този момент 10 дни никой не знае къде е той, с цел да бъде наведен зад решетките. Това научи " Монитор " от източници в правосъдната система.

Брендо е наказан от висшия касационен съд за присъединяване в незаконна група за пране на пари, а решението на магистратите е излязло на 26 април. Заради измененията в закона, с които се забрани влезнали в действие неоправдателни решения да бъдат оповестени, преди наказаният да е в каран в пандиза, решението не е оповестено на уеб страницата на Върховен касационен съд. По информация на " Монитор " откакто магистратите са оповестили присъдата си, тя незабавно е била изпратена на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и правосъдно министерство, с цел да бъде вкаран Брендо в Централния софийски затвор.

Стандарт

Министерство на външните работи с паралелни опити за издирването на Боян Петров

Министерство на външните работи на България и дипломатическите ни задачи в Пекин и Делхи не престават да са в непрекъсната връзка с 4 министерства в Китай, Тибетската алпинистка асоциация и непалските управляващи с искане за интензивно търсене на българския планинар Боян Петров. Получено е увещание от способените институции, че вършат всичко допустимо по случая и желаят да окажат оптимално подпомагане. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Сега

Инженерите са най-дефицитни, а служителите - с максимален остатък

Най-голям дефицит у нас има на инженери (29%), а максимален остатък - на чиновници в администрацията (23%). В повече са ни и финансистите (20%), и изненадващо - операторите в колцентрове (9%). При дефицитните фрагменти пък са още ИТ-специалистите (11%) само че и търговците и специалистите " обслужване на клиенти " - надлежно 14 и 15%. Тези данни оповестиха през вчерашния ден от Асоциацията на индустриалния капитал в България на конгрес за висшето обучение и връзката му с бизнеса.

АИКБ е направила и отчайващата сметка, че директните загуби на България от приключването на мозъци и работна мощ са 24.6 милиарда лева 300 000 души от близо 1 млн. мигранти са висшисти, а 500 000 - среднисти. Ако за образованието на един висшист страната заплаща приблизително 38 082 лева, то сумата, отделена от парите на данъкоплатците за 300 000 студенти, е 11 424 600 000 лева Средното обучение пък " коства " 26 742 лева на човек, което значи 13 063 690 000 лева, платени за 500-те хиляди българи, осъществили уменията си в чужбина.

Капитал дейли

КФН проверява цигарените компании на Пеевски за борсови нарушавания

Комисията за финансов контрол за пръв път от години стартира инспекция и е на път да глоби за нарушавания на закона за скъпите бумаги сдружения от орбитата на благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Става въпрос за цигарените му компании " Булгартабак холдинг ", " Юрий Гагарин " и " Благоевград БТ ".

Регулаторът проверява промяната на мажоритарния притежател на завода за цигарени опаковки " Юрий Гагарин " - Пловдив, без да бъдат известени акционерите и продажбата на парцел на сдружението без позволение от акционерите.

Дума

Патриотите се изпокараха поради срещите с Нинова

" Обединени патриоти " се изпокараха поради поисканите от водачите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов срещи с Корнелия Нинова. Волен Сидеров ги назова " въпросните лица ", разгласи, че срещите им са " нелегитимни ", и анулира вчерашното съвещание на парламентарната група.

Каракачанов срещна Нинова през вчерашния ден с поредна тактика за рационализация на армията и с проектозакона си за вероизповеданията. Лидерът на НФСБ пък ще желае на следващия ден поддръжка от Българска социалистическа партия за отчасти повдигане на възбраната за пушене и премахването на рекламите на хазартните игри.

Позицията на Българска социалистическа партия е ясна - държавното управление е неуспех и би трябвало да си върви, безапелационна бе Нинова. Каракачанов пък разгласи, че тематиката не била повдигана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР