Най-малко шест души са загинали при наводнения в департамента Од

...
Най-малко шест души са загинали при наводнения в департамента Од
Коментари Харесай

Шест души загинаха при наводнения във Франция



Най-малко шест души са починали при наводнения в департамента Од в Южна Франция след поройни превалявания през миналата нощ, заяви локалното държавно управление, представено от "Ройтерс ".

Спасителни хеликоптери изчакваха времето да се оправи преди да подхващат интервенция, сподели префектът на Од Ален Тирион.

"Има бедстващи хора на покриви. Ще използваме хеликоптери, с цел да ги евакуираме, тъй като не можем да достигнем до тях с лодки поради течението. Твърде рисково е ", акцентира той.

Най-засегнати са селата Конк-сюр-Орбел и Вилардонел, където водата е достигнала до прозорците на първите етажи на жилищата.

Най-малко един човек е умрял в резултат на наводненията, до момента в който е спял, разкри Тирион.

Очаква се равнището на водата в региона да нарасне, защото прогнозата е дъждът да продължи до обяд. Училищата в Од са затворени и локалните поданици са призовани да останат по домовете си.

Проливните превалявания във Франция са необикновени през този интервал на годината, само че метеоролози предизвестиха, че извънредно топлата морска вода по средиземноморското крайбрежие на Южна Франция може да усили преваляванията.

До момента 2018 година е най-горещата година в историята на Франция от 1900 година, съгласно държавната метеорологична работа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР