Най-богатите хора в света са се разделили с над 500

...
Най-богатите хора в света са се разделили с над 500
Коментари Харесай

Хора, пътища и дупки



Най-богатите хора в света са се разделили с над 500 милиарда $ през 2018-а, регистрира показателят "Блумбърг " на 500-те световни милиардери. Това е второто такова огромно намаляване на измерителя от основаването му през 2012-а.

За десетте месеца на годината българите, живеещи в чужбина и работещи там, са изпратили на роднините си в България близо 1 милиарда евро. Това демонстрират данните на Българска народна банка за платежния баланс. Най-много пари са изпратили нашенците, работещи в Германия - над 200 млн. евро.

Общо 110 хиляди българи ще посрещнат Нова година зад граница. От тях 3400 ще отброят последните секунди на 2018-а на другоземен остров. Дубай, Карибите, Тайланд и Бали са измежду топ търсените летищни дестинации от българите.

Шест дълги уикенда ще имаме през 2019-а поради формалните празници. Първият ще е още за националния празник - 3 март. Тогава ще почиваме общо три дни. Общо четири ще са почивните дни за Великден - 26, 27, 28 и 29 април (понеделник). Три ще са почивните дни към Гергьовден - 6 май.

Списъците със предпазените специалности от специалности, по които в бъдеще се чака да има дефицит от експерти на пазара на труда, са допълнени, обновени и утвърдени от държавното управление. Добавени са 14 нови с фокус върху машиностроенето, електрониката и автоматиката, моторните транспортни средства и транспортните услуги. Списъкът е обновен и с три търсени специалности - машини и системи с цифрово-програмно ръководство, промишлена електроника и технология на органичните субстанции.

Теѕlа плaниpa paзшиpявaнe нa мpeжaтa cи oт cyпepбъpзи зapядни cтaнции, тaĸa чe дa пoĸpиe "100% oт Eвpoпa " пpeз cлeдвaщaтa гoдинa. Уcтpoйcтвaтa нa ĸoмпaниятa щe ce пpocтиpaт "oт Иpлaндия дo Kиeв (Уĸpaйнa), и oт Hopвeгия дo Typция ", нaпиca в Тwіttеr шeфът й Илън Mъcĸ.

Повече от 1000 т некачествени горива са изтеглени от пазара през 2018-а след инспекции на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Наложените наказания са за над 1 млн. лв.. Според организацията случаите на некачествени горива понижават.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР