Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада и Асоциацията

...
Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада и Асоциацията
Коментари Харесай

В НХЛ се разбраха за удължаване на колективния трудов договор

Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада и Асоциацията на играчите (НХЛПА) реализираха кардинално съглашение за удължение на сегашния групов трудов контракт с нови четири години до края на сезон 2025/26.

Финализирането на договарянията би трябвало да стане в околните седмици, когато съглашението бъде утвърдено от Борда на шефовете на НХЛ и от членовете на Асоциацията на играчите.

Освен това представителите на двете организации се договориха и за част от проекта за рестартиране на сезона. От 13 юли тимовете ще бъдат свободни да водят пълноценни тренировки в личните си зали, до момента в който от 26 юли ще могат да стартират да се придвижват към градовете, които ще одобряват мачовете до края на сезона.

Според проекта доиграването на сезона би трябвало да стартира на 1 август. Имената на двата града, които ще одобряват 12 тима от Източната и 12 тима от Западната конференция, към момента не са известни, само че съгласно медиите в Канада това ще бъдат Торонто и Едмънтън.

Сезонът в Националната хокейна лига бе спрян на 12 март поради пандемията от COVID-19. Остатъкът от постоянния сезон няма да се доиграва, а 24 тима ще стартират офанзива на купа " Стенли " непосредствено с плейофи. При оферти формат новият първенец би трябвало да бъде излъчен при започване на октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР