Над 4,3 млн. лв. от Фонд „Солидарност" получават Бургас и

...
Над 4,3 млн. лв. от Фонд „Солидарност" получават Бургас и
Коментари Харесай

Бургас и Камено получават над 4,3 млн. лв. от фонд „Солидарност”


Над 4,3 млн. лева от Фонд „ Солидарност " получават Бургас и Камено по решение на Националния координатор на безвъзмездната финансова помощ - заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова. Средствата са предопределени за справяне с следствията от наводненията в област Бургас през м. октомври 2017 година

По плана на община Бургас на обща стойност над 2,57 млн. лева е утвърдено финансирането на общо 5 обекта. Два от тях са изпълнени спешно директно след бедствието. Те са за отчасти възобновяване на улиците „ Амур " и „ Дружба " в кв. Горно Езерово и на улици в м.с. Върли бряг. Останалите обекти на локалната администрация, които следва да бъдат осъществени, са за спешно възобновяване на улици в с. Равнец, улици, отводнителни и укрепителни уреди в ж.к. „ Меден рудник " - отчасти по ул. „ Захари Стоянов ", както и спешно възобновяване на улица „ Владимир Вазов " в кв. „ Победа ".

Община Камено ще получи финансова помощ от фонд „ Солидарност " в размер на 1,73 млн. лева Средствата са предопределени за спешно подсилване на локалния път сред селата Полски извор и Черни връх, непълен ремонт и спешно възобновяване на пътя с. Константиново - с. Тръстиково - с. Ливада и спешно възобновяване на основната улица в село Ливада.

Предоставеният финансов запас на Бургас и Камено ще способства за понижаване на разноските на страната за възобновяване на съществена социална инфраструктура.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР