Над 30 000 души са евакуирани от високорискови зони в

...
Над 30 000 души са евакуирани от високорискови зони в
Коментари Харесай

Евакуираха 30 000 души заради циклон в Мозамбик


Над 30 000 души са евакуирани от високорискови зони в Мозамбик, ударени от мощния тропически циклон Кенет, оповестява Си Ен Ен. На други 70 000 души, намиращи се на пътя на бурята, също е подредено да изоставен домовете си. Поне пет души са починали в бурята. Кенет навлезе на територията на страната сред окръзите Макомия и Мочимбоа да Прая в северната провинция Кабо Делгадо в четвъртък вечерта. Буреносните ветрове на стихията доближават над 140 километра в час - мощ, която е присъща за вихър от четвърта категория. Кенет удари Мозамбик единствено месец след най-смъртоносния и унищожителен тропически циклон в историята му – Идай, който взе над 700 жертви, остави без заслон десетки хиляди хора и безусловно опустоши град Бейра. Очаква през идващите три дни новата буря да донесе проливни дъждове, като тук-там са издадени предизвестия за заплаха от наводнения и активизиране на свлачища. Според синоптиците количеството дъжд, което се чака да падне над Мозамбик единствено за денонощие ще надвиши четири пъти средномесечните правила. Над 30 000 души са евакуирани от високорискови зони в Мозамбик, ударени от мощния тропически циклон Кенет, оповестява Си Ен Ен. На други 70 000 души, намиращи се на пътя на бурята, също е подредено да изоставен домовете си. Поне пет души са починали в бурята.
Кенет навлезе на територията на страната сред окръзите Макомия и Мочимбоа да Прая в северната провинция Кабо Делгадо в четвъртък вечерта. Буреносните ветрове на стихията доближават над 140 километра в час - мощ, която е присъща за вихър от четвърта категория.
Кенет удари Мозамбик единствено месец след най-смъртоносния и унищожителен тропически циклон в историята му – Идай, който взе над 700 жертви, остави без заслон десетки хиляди хора и безусловно опустоши град Бейра. Очаква през идващите три дни новата буря да донесе проливни дъждове, като тук-там са издадени предизвестия за заплаха от наводнения и активизиране на свлачища. Според синоптиците количеството дъжд, което се чака да падне над Мозамбик единствено за денонощие ще надвиши четири пъти средномесечните правила, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР