Над 100 мъже, предимно млади, скочиха в ледените води на

...
Над 100 мъже, предимно млади, скочиха в ледените води на
Коментари Харесай

100 смелчаци скочиха в Марица, военен извади кръста ВИДЕО



Над 100 мъже, най-вече млади, скочиха в ледените води на Марица до Водната палата, а 30-годишният Стойно Гатов извади кръста. Той е кадрови боен в 68-ата специфична бригада - Пловдив.

" Супер! Много е хубаво! За първи път изваждам кръст ", сподели спечелилият, откакто дядо Николай му връчи торбичка с Библия и пари. А на всички хора пожела здраве и сили.

Хиляди се събраха до Водната палата, с цел да видят ритуала и да получат благословията на митрополита. Панаирният мост, двата бряга на реката и площадката на Водната палата бяха претъпкани. Повече от 30 минути съблечените мъже чакаха, до момента в който дядо Николай отслужи молебена за здраве. Те пяха българския химн и " Тих, бял Дунав ". Развяваха флагове и на няколко пъти прекъсваха молитвата с крясъци: " Българи, юнаци! ". Два пъти дядо Николай ги скастри, че в случай че желаят кръстът да бъде осветлен, би трябвало да пазят тишина.

Дрон снимаше шоуто в Марица. Неколцина от смелчаците се изкъпаха, а един от тях даже поплува в реката. Бърза помощ и водолази дежуриха на ритуала, с цел да няма акцидент.
тагове йордановден боен кръст река марица дядо николай
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР