На малкия Орлин е отказан и вертикализатор Отказаха на дете,

...
На малкия Орлин е отказан и вертикализатор Отказаха на дете,
Коментари Харесай

Отказаха инвалидна количка на болно дете

На дребния Орлин е отхвърлен и вертикализатор


Отказаха на дете, болно от Детска церебрална парализа, инвалидна количка и вертикализатор.

За проблема показа майка му Силвия Матроска.

Преди време ви разказахме за Орлин, чието лекуване всеки месец изисква суми, непостижими за фамилията. На фона на другите си грижи, Силвия пробва да получи две от полагащите им се помощни средства, само че такива са й отказани, напомня Дарик.

От Столичната районна здравна ревизия споделят на фамилията, че не могат да издадат протокол от профилирана детска неврологична ЛКК за разпределяне на детска инвалидна количка, тъй като „ на територията на София-град няма основана профилирана неврологична ЛКК”. На територията на София-град имало въпреки всичко профилирани неврологични ЛКК, само че те били за възрастни и не освидетелствали деца.

От Дирекция „ Социално подпомагане” в Слатина отхвърлят инвалидната количка и вертикализатора точно тъй като показания медицински протокол не е публикуван от профилирана лекарска консултативна комисия по профила на болестта.

За да получи количка и вертикализатор за сина си, евентуално Силвия още веднъж би трябвало да моли хората за помощ и надлежно да ги закупи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР