На 14 март - четвъртък, от 18:00 ч. в Голямата

...
На 14 март - четвъртък, от 18:00 ч. в Голямата
Коментари Харесай

Концерт „Музика, любов и още нещо…” в Кюстендил

На 14 март - четвъртък, от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „ Братство 1869” - Кюстендил ще се организира типичен концерт „ Музика, обич и още нещо…” с присъединяване на солисти към Държавна опера Стара Загора: Деси Стефанова – сопрано, Иван Кабамитов – баритон, Петър Кунев – бас и Светлана Денева – на рояла.
Концертът ще ни зареди с пролетно въодушевление с определени арии и дуети из опери, оперети, мюзикъли и безконечните италиански канцонети.

Солистката Деси Стефанова е родена в гр. Кюстендил. На 10-годишна възраст стартира да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище „ Братство 1869”, с който има редица участия в страната и чужбина. През 2002 година приключва СУ „ Св. Климент Охридски”, компетентност британска лингвистика. През 2003 година се дипломира в ДМА „ Панчо Владигеров”, компетентност класическо пеене и прави своя оперен дебют в ролята на „ Царица на нощта” в операта„ Вълшебната флейта” от Моцарт в режисура на Държавна опера Стара Загора. Финалист е на интернационалния конкурс Белведере, Виена, 2002г. и лауреат на състезанието Мими Балканска, София, 2002 година
В интервала 2004 – 2006 година е солист към Държавна опера Стара Загора и взе участие в постановките: „ Риголето” от Верди в ролята на Джилда, „ Севилският Бръснар” от Росини в ролята на Розина, „ Kопринената стълба” от Росини в ролята на Джулия, „ Бохеми” от Пучини в ролята на Мюзета.
През интервала 2006-2012 година живее и работи в Италия. Следват редица изяви в Италия, Австрия, Германия, Франция, Съединени американски щати и Словения. През октомври 2010 година Деси Стефанова е посетител – реализатор в ролята на Микаела в постановката „ Кармен”от Бизе, по случай откриването на новата сцена на операта в Стара Загора. От 2012 година още веднъж е солист към Държавна опера Стара Загора, съобщи Иван Андонов - ръководител на читалище " Братство ", за сътрудник на Actualno.com от града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР