Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се сравни

...
Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се сравни
Коментари Харесай

Какво ни отнеха мобилните телефони ?



Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се съпостави с бактерии, попаднали ненадейно в доста удобна среда. Например излишък от пица. От първото позвъняване през аналоговия мобилен телефон на Моторола през 1973, до през днешния ден дребните джаджи са добавили един звук функционалности и най-малкото, което вършим е да приказваме по тях. Спомняте ли си времето, в което, с цел да се обадиш на някого, трябваше да знаеш в какъв брой часа си е у дома, а за позвъняване от улицата ползвахме монетни телефони и такива с карти, бизнес видовете носеха със себе си лични органайзери, а на китката непрестанно подсещаше за себе си ръчният часовник. Мобилните телефони трансформираха всичко това. Но дано стартираме по ред на номерата.
1. Пейджърите
Тези дребни другари към този момент могат да се видят единствено в епизодите на “Доктор Хаус” и това не е без причина. Още сега, в който е изпратен първият SMS през не толкоз далечната 1992 (ако някой се чуди за неговия текст, той е бил: “Весела Коледа”), е било ясно, че животът на пейджърите е към своя край.

Началото на този тип връзка бележи Моторола през 1959, а първите пейджъри не са били способни даже да извеждат известия. Те са издавали звуков сигнал, а с цел да получиш известието е трябвало да се обадиш на избран номер от стационарен телефон. Освен този проблем, обсегът им е бил много дребен, което е свеждало приложението им до институции като лечебни заведения, полицейски ръководства и други

Днес на практика всеки мобилен телефон ще ви даде по-добри SMS и мейл благоприятни условия от който и да е пейджър, по този начин че… по кое време за последно видяхме този динозавър? А, да – на колана на лекар Форман.
1 2 3 4 5 6
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР