Много компании показаха странни неща на CES – свързани кучешки

...
Много компании показаха странни неща на CES – свързани кучешки
Коментари Харесай

Научно-фантастичен сериал на Netflix дигитализира човешкото съзнание



 Страховитата реклама на Psychasec за взаимозаменяеми човешки тела притегли тълпи от гости на CES 2018. Снимка: Netflix

Много компании демонстрираха странни неща на CES – свързани кучешки нашийници, интелигентните кутии за боклуци и даже обувките, които могат да засекат, че падате, и да изпратят предизвестие до телефоните на вашите другари или родственици. Но една страховита и странна кабина на компанията Psychasec притегли тълпи от гости.

Psychasec разказва себе си като компания, разработваща технология, която трансформира човешкото тяло и дава обещание метод да резервира хората живи за доста дълго време. Два модела на щанда демонстрират изкуствени тела, изваяни с съвършени форми. Целта им е да насърчат посетителите да се запишат за „ цилиндрично тяло “, в което могат да трансферират своето схващане и да подобрят своето тяло. Има и торбички за тела с намиращи се в тях хора – задоволително, с цел да трансфорат щанда в най-страховитата галерия на CES 2018.

Въпреки това щандът привличаше големи тълпи от гости, макар че името на Psychasec даже не присъстваше в листата с публични изложители на CES. И за това си има разумно пояснение. Всъщност Psychasec е „ подправена “ компания, а щандът съставлява реклама за бъдещия научно-фантастичен сериал на Netflix, наименуван Altered Carbon, чието лъчение стартира през февруари.

Сериалът е основан на едноименния киберпънк разказ на Ричард Морган („ Суперкомандос “ съгласно превода на романа на издателство БАРД), а действието се развива в далечното бъдеще - след 300 години. Според сюжета на кино лентата „ обществото е трансформирано от нова технология – съзнанието може да бъде цифровизирано, човешките тела са взаимозаменяеми, а гибелта към този момент не е неизбежна “. Сюжетът се завърта от пандизчия, който е прекарал последните 250 години в лед, само че получава ново тяло и една опция да си върне свободата, като позволи ужасяващо ликвидиране.

Сценарист на истинския сериал е Лаета Калогридис, а в ролята на основния воин е Джоел Кинаман, прочут от кино лентата „ Робокоп “, в който също се залага на концепцията за заменяеми елементи от човешкото тяло.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР