Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Световната купа

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Световната купа
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Световната купа по ски в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в Банско. Зимният ни курорт е хазаин на три старта, като у нас дойдоха най-хубавите състезателки през сезона.

“За нас е голяма чест, че за седми път България е хазаин на Световната купа по ски. Искам да благодаря на Българската федерация по ски и на нейния ръководител Цеко Минев за отличната организация, и на Община Банско, че толкоз години поред основава прелестни условия на най-хубавите скиори. Пожелавам на състезателките да завършат без травми, а най-хубавата от тях да победи в тези стартове. Състезанията ще бъдат предавани от малките екрани по целия свят. Надявам се по този метод България и Банско да завоюват милиони нови другари и почитатели”, съобщи министър Кралев по време на церемонията по откриването на Световната купа.

Той добави, че елитът в женските ски е останал извънредно удовлетворен от трасето на пистата “Марк Жирардели”, както и от цялостната организация на надпреварите, които се организират под връх Тодорка.

Председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев благодари на ММС за поддръжката при организирането на конкуренцията. Българското държавно управление отпусна 1,2 милиона лв. за провеждането на трите надпревари.

Министър Кралев награди победителката в първото втурване от програмата на Световната купа в Банско. Американката Микаела Шифрин завоюва с време 1:29.79 мин. С закъснение от едвам 0.18 сек втора се подреди Федерика Бриньоне от Италия. Трета остана швейцарката Йоана Хелен. Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини реализира нов връх в кариерата си. След успеха си в българския ски курорт тя е единствената състезателка при мъжете и дамите с успех на територията на 16 разнообразни страни. Микаела Шифрин усили преднината си на върха в класирането за огромния бистър глобус. Тя има 1075 т, а втората Федерика Бриньоне е със 795 т. Трета е Петра Влъхова със 766 т. В днешния старт словачката се подреди шеста. Утре следва ново втурване за дамите, а в неделя ще бъде супергигантският слалом.

И през идната година Банско ще бъде измежду домакините на стартове за Световната купа, само че при мъжете. През 2021 година надпреварите ще бъдат на 27 и 28 февруари, а незабавно след тях ски курортът ще одобри и най-хубавите в алпийските ски до 20 година за Световното състезание в тази възрастова група. Надпреварата ще продължи от 1 до 10 март 2021 година

На формалното разкриване участваха още ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и кметът на Банско Иван Кадев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР