Медици от болницата в Ловеч блокираха за час движението по

...
Медици от болницата в Ловеч блокираха за час движението по
Коментари Харесай

Медиците от болницата в Ловеч излязоха на пореден протест



Медици от болничното заведение в Ловеч блокираха за час придвижването по пътя София – Варна в региона на пътен възел Абланица в символ на митинг против неприятното финансово положение на здравното заведение и неразбираемото му бъдеще, осведоми БНР. В протестната акция участваха близо 200 души – медици от ловешката болница и поданици на града. Те не престават да упорстват страната да предприеме съответни ограничения за излизане от тежкото финансово положение на болничното заведение.

В петък медиците са изпратили писмо до здравния министър и регионалния шеф на Ловеч, в което упорстват да бъде образуван спешен щаб, който в 14-дневен период да дефинира размера на активност на лечебното заведение и статута му съгласно потребностите от опазване на здравето в района. Ако това не се случи, на 1 юни лекари от основни отделения в лечебното заведение ще подадат оставки, което ще блокира работата на ловешката болница.

Протестиращите приканиха премиера Бойко Борисов да отиде в Ловеч и да се запознае от близко с проблемите на болничното заведение. Протестиращите се надяват точно той да реши тежкото финансово положение на болничното заведение, която има просрочени остарели отговорности от към 6 млн. лева, 4 от отделенията сега не действат, а други са застрашени от затваряне поради липса на личен състав. Те настояват зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева да подаде оставка, защото не може да се оправи с проблемите на закъсалите лечебни заведения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР