МБАЛ Д-р Димитър Павлович“ в Свищов се сдоби с нов

...
МБАЛ Д-р Димитър Павлович“ в Свищов се сдоби с нов
Коментари Харесай

Болницата в Свищов се сдоби с нов скенер


 svistov_1024x768  svistov1_576x768  скенер
МБАЛ „ Д-р Димитър Павлович “ в Свищов се снабди с нов скенер от най-ново потомство, който към този момент е конфигуриран в болничното заведение. Новият томограф, е обезпечен по план „ Вашето здраве има значение! – Модернизация на лечебните заведения в Зимнич и Свищов “ и е осъществен взаимно от община Свищов и община Зимнич по Програма „ Interreg V-A Romania-Bulgaria “. Освен компютърен томограф, е заложено и закупуването на реаномобил от най-ново потомство. Общата сума, която ще усвои община Свищов по плана е в размер на 763.231.29 евро, от които 2% са личен принос.

Стартира петдневна образование на експертите, които ще работят с високотехнологичната инсталация, а по този мотив в Свищов дойдоха инж. Алфред Рамуш – представител на компанията производител на скенера „ PHILIPS “ и Явор Иванов – представител на компанията, отговаряща за доставката и сервизното обслужване.

Кметът на Свищов Генчо Генчев акцентира, че скенерът е с 5-годишна цялостна гаранция и изцяло сервизно обслужване. Представителят на компанията снабдител добави, че скенери на този производител има конфигурирани на 20 места в България, а със същите параметри са единствено 4. Лекарите показаха удовлетворението си, че с помощта на напъните на общинското управление и реализирането на плана, ще имат опцията да обогатят професионалния си опит и да работят с 16-срезов скенер, който дава доста по-прецизна, и високоскоростна диагностика, от предходния едносрезов. Д-р Лалев добави, че с изключение на всички преимущества за работата на Неврология и Вътрешно поделение, с качествената инсталация ще могат да се извършват и проучвания в отвън болнична помощ, откакто това бъде конкретизирано със здравната каса и се подписа контракт.

В рамките на плана, предстоят визити на екипите от Българска и Румънска страна в лечебните заведения от двете страни на река Дунав, за обмяна на опит и повишение компетентността при работата с високотехнологичната инсталация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР