Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм

...
Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Все повече възрастни хора се заразяват с КОВИД, това увеличава смъртността


Лошото е това, което предполагахме и за което постоянно съм предупреждавал, че младежите ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци. Сега и с помощта на обстоятелството, че заради известни условия бяха позволени гърмежи при по-възрастни хора, точно на това се дължи нуждата по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една доста по-голяма част имат потребност от интензивни грижи. Това изясни пред Радио „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев по отношение на нарастването на смъртните случаи на пациенти с КОВИД в последните седмици.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания напомни, че през юни и или най-вече са боледували младежи и доста дребна част от тях са попадали в болница и са имали потребност от интензивни грижи.

Проф. Тодор Кантарджиев добави, че Министерство на здравеопазването прави каквото е допустимо за обезпечаване на най-хубавото лекуване и най-хубавата организация на ръководството на рецесията сега.

Числото на репродукция на COVID-19 у нас последните три седмици е към единица, 10 души заразяват не повече от 11, сподели професорът.

Смисълът на това, което вършим сега – министерството, РЗИ, Националният център, всичките сътрудници лекари, които работят на този фронт – би трябвало да хващаме колкото се може по-рано болните хора, да виждаме техните контакти, с цел да можем да ограничим хората, които се допуска, че са инфектирани, посочи проф. Кантардгиев. Той бе безапелационен, че това е методът за битка с тази зараза. Тя съставлява риск за рисковите групи - за възрастните хора, хората с хронични болести и най-много хората с ракови и хематологични болести, както и хората в имунен недостиг.

Именно по тази причина вършим каквото можем, точно по тази причина последните 3 седмици имаме едно число на репродукция към единица. Така че 10 души заразяват не повече от 11. Но това е с помощта на напъните на медицинските служащи и съзнанието на жителите, разяснява шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Проф. Тодор Кантарджиев означи, че в България се прави това, което се прави в Европа и в развитите в здравно отношение страни.

Според него здравната система ще се оправи с увеличаващия се брой пациенти, които имат потребност от хоспитализация.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР