„Корнелия Нинова показа, че е отговорен лидер. Тя изпълни желанието

...
„Корнелия Нинова показа, че е отговорен лидер. Тя изпълни желанието
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Корнелия Нинова показа, че е отговорен лидер

„ Корнелия Нинова сподели, че е виновен водач. Тя извърши желанието на доста организации и членове на Българска социалистическа партия, които в последната седмица желаеха тя да изтегли оставката си “. Това съобщи зам. -председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски пред БСТВ. Той изясни поддръжката на локалните структури на левицата за Нинова- те доста добре са усетили, че оставка на ръководителя на партията в този миг не е нужна нито на партията, нито на страната, а и след нея Българска социалистическа партия може да бъде разцепена.

„ Пошегувахме се, че това е следващата загуба на Борисов, тъй като неговата фантазия и тази на ГЕРБ е- Корнелия Нинова да не е ръководител на Българска социалистическа партия. Него го е боязън от такава опозиционна партия, отпред с Нинова “, разяснява Свиленски

„ Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка. Отговорността за една акция е напълно на предизборния щаб и ръководителя му. С моята оставка аз поех отговорността за загубата “, разяснява Георги Свиленски.

Той съобщи, че през последните две години никой от членовете на Националния съвет не е изявил своето предпочитание да води партията по различен метод. „ Трусовете се провокират от дребен брой хора, само че много звучни, които търсят медийни изяви. Днес се видя, че Нинова има сериозна поддръжка от делегатите на Конгреса. Тя през днешния ден усети атмосферата- призоваваха я да не подава своята оставка “, сподели Георги Свиленски. Той добави, че Корнелия Нинова е направила доклад за свършеното през този интервал – какво е дала обещание и какво е изпълнила. „ Когато имаш визия за развиване на партията и визия за развиването на страната, няма по какъв начин човек да не повярва на подобен началник “, съобщи Свиленски.

„ Днес партията прояви своят инстинкт за самозапазване и не потегли по пътя на разделянето. Ръководството е с нов заем на доверие. От 700 делегата, Корнелия Нинова получи близо 500 гласа, което е солидна поддръжка “, разяснява Георги Свиленски. Той добави, че в рамките на 3 месеца Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да одобри правила за вътрешнопартиен директен избор. „ Партията би трябвало да се успокои и да се насочи към локалните избори – да се извършат номинациите за кметове и общински съветници и да се занимаваме с тематиките, които вълнуват обществото “, приключи Свиленски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР