Конгресмените Гари Алехано и Страйк Ревила внесоха в палатата на

...
Конгресмените Гари Алехано и Страйк Ревила внесоха в палатата на
Коментари Харесай

Закон във Филипините: Искаш образование, ще ровиш в пръстта


Конгресмените Гари Алехано и Страйк Ревила внесоха в палатата на представителите законопроекта с номер 8728 "Наследство на завършващите за околната среда ". Сега документът ще бъде импортиран за одобрение в сената.

В изказване за медиите Гари Алехано сподели: "Тази самодейност ще е рационална и перспективна, в случай че се осъществя вярно. Тя ще обезпечи засаждането на съвсем 200 милиона дървета годишно. За едно потомство ние ще успеем да посадим десетки милиони фиданки, в случай че поемем отговорността за бъдещето ".

Как елементарно да се усилят горските масиви.

От 2015 година във Филипините се следи известно нарастване на горските площи. Това се случва с помощта на държавните начинания и строгото съблюдаване на закона за битка с необятно публикуваната в страната противозаконна сеч.

Според световната оценка на горските запаси, направена от Организация на обединените нации, единствено през 2012 година във Филипините са били залесени 221763 хектара.


Новият законопроект планува всичките учещи се в началните, междинните и висшите учебни заведения да засадят до завършването на образователното заведение минимум 10 дървета. Засега не е ясно, дали сегашните випускници ще би трябвало да посадят общо 30 дървета със задна дата.

Си Ен Ен Филипини разяснява, че за основаването на разсадници, производството на разсад и подготовката на секторите за залесяване ще дават отговор цяла редица държавни институции.

Решение на казуса в страната и образец за целия свят

Това не е първият случай, когато държавното управление на Филипините повдига концепцията за "народно " озеленяване на страната. През 2012 година в сената към този момент бе импортиран законопроект, предусещащ наложителното засаждане на дърветата, въпреки всичко не за учащи се, а за разнообразни публични организации и компании.


Естествено, държавното контролиране на засаждането на гори е отлично, само че не би трябвало да се не помни също какъв брой е значимо да се опази към този момент засаденото. Работата е там, че старите гори са доста скъпи от позиция на биоразнообразието и екологичните функционалности. В частност те са способни да преработват много по-големи количества въглерод, в сравнение с младите гори.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР