Китай ще инвестира милиарди долари в своя суперкомпютърна инфраструктура, която

...
Китай ще инвестира милиарди долари в своя суперкомпютърна инфраструктура, която
Коментари Харесай

Китай ще инвестира милиарди в най-бързия суперкомпютър в света


Китай ще влага милиарди долари в своя суперкомпютърна инфраструктура, която се чака да работи с 50% по-бързо от сегашните компютри на Съединените щати, оповестява изданието South China Morning Post, цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Китай се стреми да вкара компютрите от последващо потомство в Центъра на Китайската академия на науките (CAS) в Пекин, с цел да излезе отпред в световната ранглиста TOП 500 (TOP500).

Проектът TОП 500 (www.top500.org) подрежда 500-те най-мощни суперкомпютърни системи в света. Двете водещи международни стопански системи са най-силно присъстващи в листата, защото Китай има 45,4%, а Съединени американски щати - 21,8% от най-хубавите машини в международен мащаб. Пекин и Вашингтон са последвани от Япония, която разполага с 6% от системите с най-мощни компютри, следваната в листата от Англия с 4%.

Базираното в Хонконг издание показва, че в случай че всичко върви по проект, посредством въвеждането на суперкомпютри от последващо потомство Пекин ще си върне от Вашингтон първото място в класацията ТОП 500 с най-мощните машини, откакто през 2018-а година Съединени американски щати заеха челното място в тази ранглиста за най-бързия суперкомпютър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР