Калпакчиев помилвал и втори убиец Главният прокурор Сотир Цацаров внесе

...
Калпакчиев помилвал и втори убиец Главният прокурор Сотир Цацаров внесе
Коментари Харесай

Убиецът Джок Полфрийман е работил точно 1228 дни, стопил e наказанието едва с 1 година


Калпакчиев помилвал и втори палач

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховен касационен съд да възобнови делото по условното предварително освобождение на австралиеца Джок Полфрийман и по този метод да спре осъществяването на предварителната му независимост, написа "Телеграф ".

Искането на обвинител №1 пристигна, откакто родителите на убития от Полфрийман Андрей Монов - Христо и Аксения, през вчерашния ден внесоха искане въпросът да бъде преразгледан, защото правосъдният състав е противозаконен.

Незаконно
В настояването си родителите настояват, че правосъдният акт нелегално е кръстен „ определение “, а не „ решение “. Освен това почернените родители са приложили копие от платежно разпореждане от 12.6.2012 година за заплатена държавна такса от Българския хелзинкски комитет (БХК) за регистрация на съдружие с нестопанска цел в интерес на Джок Полфрийман.

В същото време в претекстовете си съставът на Калпакчиев се базира на позитивна характерност за пандизчията, написана от ръководителя на БХК Красимир Кънев.

В документа, адресиран до Цацаров, Монови пишат, че са обществено известни контактите на Калин Калпакчиев и на съдията докладчик Весислава Иванова с БХК. Калпакчиев е награждаван с наградата на организацията „ Човек на годината “, а Иванова е създател на техен отчет за правата на индивида.

Въпреки това обаче съдиите не са си създали отказ, което прави съставът преднамерен и противозаконен.

На респект
Междувременно се оказа, че убийците са на респект у състава на Калпакчиев. Източници на „ Телеграф “ от Съдебната палата потвърдиха, че шефът на грантаджийската организация Съюз на съдиите в България е пуснал предварително различен палач с изключение на Джок Полфрийман. Заседанието се е провело същия ден, когато е било планувано и това на австралиеца.

Така Калпакчиев пуснал Борислав Динков, който излежавал 17-годишна присъда за ликвидиране, осъществено през 2008 година в столицата. Схемата е същата - Софийски градски съд отказал на пандизчията предварителна независимост, само че той обжалвал пред САС и Калпакчиев решил, че се е поправил и го помилвал.

След това пристигнал ред на Полфрийман, който скандалният арбитър пусна още веднъж със съмнителни и манипулирани претекстове, пренебрегвайки изцяло негативното мнение на затворническата администрация, която е безапелационна, че чужденецът не се е поправил.

Диплома
В мнението си, качено даже на уеб страницата на САС, Калпакчиев стимулира скандалното си решение с изказванието, че Полфрийман „ е съумял да приключи висше обучение “.

Източници на „ Телеграф “ от Темида настояват, че в досието на Полфрийман няма формален документ - тапия с автограф и щемпел от който и да е университет в Австралия, че наказаният е приключил висше обучение.

Имало единствено някакви хвърчащи електронни информации за няколко взети изпита и нищо друго. Съдът обаче се хваща за това, без въобще да има формален документ.

Освен това Калпакчиев хвали килъра в претекстовете си, като се хваща като удавник за сламка за изказванието, че владеел документално и говоримо български език и неизвестно за какво взема решение, че това е белег за неговото коригиране. Пред градските магистрати, които отрязват австралиеца за предварителна независимост обаче, Полфрийман желае преводач и това е отразено в протокола от съвещанието.

А в този от съвещанието на САС даже има просторно словоизлияние на Джок, който се пробва да приказва на български, освен това много зле. За писмения български на килъра не е ясно от кое място Калпакчиев има наблюдаване. Бил помагал на други пандизчии, като им превеждал.

На съвещанието отбраната на Полфрийман размахала служебна записка от компания, записана предходната година с капитал от 2 лв., която била подготвена да наеме килъра като преводач, ако бъде пуснат.

Кухо
Калпакчиев се хваща и за друго - килърът бил записал „ съдружие, развило и разрастващо дейна активност в социална изгода “. Става въпрос за Българското затворническо съдружие.

То обаче е безусловно кухо. Не е ясно каква тъкмо активност е развивало, откакто няма протоколи за основаване, нито общи събрания. Няма и по какъв начин да има, откакто членовете и шефът са в разнообразни места за отнемане от независимост.

Друга груба операция, която прави Калпакчиев в интерес на Полфрийман, е положения от него труд.

Според затворническото досие на килъра за всички излежани 11 години австралиецът е работил тъкмо 1228 дни, с което е стопил от наказването едвам 1 година, 8 месеца и 14 дни, а това е извънредно малко. Като похлупак затворническата администрация е отразявала неведнъж, че Полфрийман не се е явявал месеци наред на работа.

Провинения
Калпакчиев и Иванова настояват още, че килърът се водел ненаказван, защото от последните му прегрешения била предходна една година. Последната издънка на касапина фактически е отпреди година.

Провиненията в действителност са три, осъществени в къс период от май до юни месец 2018 година, което автоматизирано ги прави с двугодишна отминалост. Тоест все още на съвещанието на САС наказването е към момента в действие. Става въпрос за три санкции, които австралиецът жали пред АССГ - София град.

През май и юни предходната година при инспекция надзирателите откриват на компютъра на Полфрийман в артклуба, където той е отговорник, флашка, СИМ карта и файлове с порно. За да предотврати инспекцията, Джок глътнал пластиката на СИМ картата.

Надзирателите разкрили и стикери на така наречен съдружие, които били с нецензурно наличие. За тези прегрешения Полфрийман е бил лишен от хранителни колета, бил осъден да чисти изключително, както и бил лишен от правото да посещава групови мероприятия във и отвън пандиза.

Бащата Монов: Това е провокация

Това е провокация към българската страна. Така Христо Монов - бащата на убития Андрей, дефинира акта на Калпакчиев и Иванова. Както цяла България, по този начин и ние със брачната половинка ми бяхме шокирани от тази вест в четвъртък, тъкмо преди празника на Българската национална самостоятелност.

Калпакчиев и Иванова се подиграха с тази самостоятелност, като демонстрираха, че те, които са призвани да подсигуряват справедливостта в нашето общество, са доста подвластни от БХК, защото те одобряват неговите характерности, а не характерностите на затворническата администрация.

Затова взехме решение да апелираме този акт на съда, който те са нарекли определение, а не решение, защото последното може да бъде обжалвано, а определението - не. Ето за какво ние внесохме искане за обновяване на делото.

С тези си дейности, тези хора в действителност помилваха този нарушител. Когато той си отиде в Австралия, по какъв начин българската страна ще подсигурява, че той ще съблюдава изискванията на условното предварително освобождение. Монов заяви още, че на 26 септември се провежда протест в митинг на съдийското решение. Той уточни, че ще тръгне от площад „ България “. Този площад, апропо, се вижда от гроба на сина ми, сподели Монов. /blitz.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР