Извънредните мерки, които наложихме със заповед от вчера, не са

...
Извънредните мерки, които наложихме със заповед от вчера, не са
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Правя това, което бих направил като лекар


Извънредните ограничения, които наложихме със заповед от през вчерашния ден, не са закъснели. Доц. Кунчев и доста други експерти ги предложиха и ние се вслушахме в тях. Ако обстановката с разпространяването на ковид у нас се промени, сме подготвени както да отменим някои от изключителните забрани, по този начин и да ги разтеглим. Това разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на Българска национална телевизия. Той добави, че в случай че към този миг бе шеф на „ Александровска “, би изискал от здравния министър налагането на тези ограничавания.

Основната ни цел е здравната целенасоченост и несъмнено броят на новозаразените с ковид. За две седмици наред нямаме планове да променяме ограниченията, а чакаме те да имат добър резултат, посочи Ангелов.

От самото начало на епидемията настоявам, че тази борба може да бъде извоювана с разсъдък, дисциплинираност и разсъдък. Нека всеки човек да прави нещата рационално и с разсъдък, с цел да можем да реализираме резултата, който търсим, прикани здравният министър. Той бе безапелационен, че макар увеличаващият се напън върху здравната система, тя е готова.

Проф. Ангелов разясни, че здравната система ще издържи, само че медиците са преуморени.Ако към момента бях началник на Александровска болница несъмнено щях да желая от сегашния здравен министър това, което върша в този момент аз. Това желаеха сътрудниците – това и направихме, сподели още проф. Ангелов.

По думите му министър председателят Бойко Борисов се лекува като всички останали български жители.

Самият Ангелов също е под карантина, както всички сътрудници, които са били контактни със инфектиран.

Той разяснява и оставката на шефа на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев. „ Мотивът за подадената му оставка е персонален. Категорично споделям, че оставката му не е поради карантината на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Във вторник, когато изтече карантината ми, ще стартираме конкурс за избора на нов началник на СРЗИ, а до тогава поста е ангажиран от доктор Маева, изясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР