Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде обширно интервю в

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде обширно интервю в
Коментари Харесай

Павел Колев за карантината, чакания нов генерален спонсор и намаляването на заплатите в Левски


Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев даде обстойно изявление в предаването " Домът на футбола ". Той даде детайлности за обстановката в „ синия “ клуб по отношение на по какъв начин ще протичат тренировките на тима по време на изключителното състояние, по какъв начин футболистите са се съгласили да си понижат заплатите, търсенето на нов общоприет спонсор, както и за полемиката с футболния управител Николай Жейнов.

" Здрави сме, съблюдаваме карантината. За страдание на мен ми се постанова да излизам понякога до офиса, само че лимитирам обществените контакти до най-малко. Ползвам маска и ръкавици. Съобразявам се с всички наставления, тъй че да помогнем за ограничението на разпространяването на тази зараза.
" С футболистите поддържаме непрестанно контакт. Мисля, че към този момент оправят добре в тази обстановка, макар че сигурно и на тях им е много тежко, тъй като това са едни младежи, които са физически дейни и са привикнали на огромни физически натоварвания. Това ограничаване, което им се постанова, ги затормозява много, само че пък то друга страна им дава опция да се видят със фамилиите си, което не им се случва постоянно в естеството на тяхната специалност.

Хората от администрацията също са относително добре и с тях поддържаме контакт. С някои от тях се виждаме в конферентни диалози главно през компютъра, само че с други се виждаме онлайн понякога. Засега нещата наподобяват доста обикновено.

Няма тренировки. Дадена им е самостоятелна стратегия на всеки един от футболистите и множеството от тях минават през фитнеса по график, като не се засичат повече от двама или най-много трима. Днес минах там и мисля, че бяха двама души – Симеон Славчев и Тиам. Те са едни от най-редовните. Славчев към този момент е по-добре след интервенцията, възобновяване му върви обикновено. Иначе проведени тренировки на терена към момента не организираме, защото това опонира на предписанията на Националния спешен щаб. Обмисляме някакъв вид на групи по четирима, петима да ги събираме на дребни тренировки, само че това към момента не е на дневен ред сега.

Тепърва ни предстоят диалози със спортния шеф и с треньора. Те би трябвало да вземат решение и да възнамеряват, тъй че футболистите да не излизат напълно от форма. Как тъкмо ще стане не мога да разясня. Моите диалози с футболистите на други тематика.

В интерес на истината ние няма по какъв начин да накараме хората да бъдат дейни в тази обстановка. Повече от признателни сме всички, което направиха последователите в последните два месеца, само че целите сега са напълно други. Аз приказвам с последователи на Левски всеки ден по телефона. Някои от тях поставят много високо в целите си Левски.

Сега сега обичаният футболен клуб е минал много обратно в тази ранглиста, тъй като хората са налегнати от доста по-сериозни проблеми. Опитват се да запазят здравето си, това е най-важното. След това мислят за икономическите последици от това, което се случва. Доста от тях са в затруднено състояние. Така че е обикновено да има спад в дарителската акция. Това е една и от аргументите ние, като футболен клуб, да търсим различни източници на доходи. Разговаряме с сътрудниците всеки ден на тази тематика. Надявам се, че ще намерим някакви решения.

Работим по въпроса с генералния спонсор. Подготвяме една детайлна презентация, която е ориентирана освен към български, само че и към задгранични акции. Имаме към този момент диалози с една задгранична компания, която прояви интерес да ни помогне в тази обстановка. Това ще остане на пауза, до момента в който се обясни по кое време въобще бихме могли да се завърнем към естествения подготвителен развой и оттова към възобновяване на шампионата.

Под различни източници на доходи аз имах поради неща, които ще ги станат ясни и ще ги съобщим тези дни, седмица може би, тъй като подготвили сме изненади за последователите и се опитваме по всевъзможен метод да стигнем до тях, тъй че, даже в тази обстановка да бъдат осведомени какво се случва с клуба и тима и да им дадем нещо в подмяна на тази скъпа помощ, която получихме в последните два месеца, а и преди този момент.

При нас нещата завършиха още в средата на предходната седмица. Имахме диалози самостоятелно с всеки футболист в понеделник и вторник предходната седмица. На тези диалози присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се причисли и спортния шеф Ивайло Петков. Разказахме им каква е обстановката, какви са вероятностите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем надлежно. Абсолютно искрено, без да им спестяваме нищо, се получи много добър разговор с всеки един от тях.

Направихме им оферти да си понижат заплатите с 50% в интервала, в който няма подготвителен развой. Трябва с голяма горделивост да заявя, че множеството от футболистите одобриха незабавно това наше предложение. Не е имало безусловно никакви проблеми. Специално желая да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците желая да благодаря на Холмар Ейолфсон, на когато му се роди дете и по тази причина го пуснахме, и Хали Тиам, тъй като това са двамата водачи от задграничните футболисти, на които шапка им смъквам заради метода, по който реагираха и одобриха това предложение.

Всички е реалност, остават трима футболисти, от които чакаме отговор дали ще се съгласят или надлежно не, тъй като е тяхно право да откажат.

Без взаимно единодушие това няма по какъв начин да стане и по тази причина от самото начало са водени диалози в тази посока. Никога не е ставало въпрос за еднолично решение от страна на клуба. То няма и логичност по този път да се върви, тъй като това значи сигурен спор. Няма юридически лостове, с които да понижим заплатите на футболистите без тяхното единодушие.

С Тиам диалози водихме през съвсем цялата втора половина на предходната година. Направихме му в началото предложение още през август. Той се контузи против АЕК, изчакахме неговото възобновяване и продължихме диалозите. Минахме през няколко стадия и аз помолих футболиста да ни даде отговор преди зимната пауза. Имахме среща в офиса и Тиам пристигна и безусловно почтено сподели, че няма да подписва нов контракт. Ние от своя страна го информирахме, че това нищо не трансформира и, че разчитаме на него и през пролетния дял от шампионата.

Сега, когато приказвах с него за заплатите, се убедих за следващ път, че доста мъчно може да се срещне подобен професионален футболист, като него, който не се интересува от възнаграждение, макар че няма да продължи да играе за този клуб. Готов е даде всички от себе си, даже и без пари. Същото важи и за Холмар ", разяснява Павел Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР