Хо Ван Ланг заедно с баща си, който бил ветеран

...
Хо Ван Ланг заедно с баща си, който бил ветеран
Коментари Харесай

Виетнамец живя 40 години в джунглата и се храни с плъхове, мислейки, че войната с американците не е свършила

Хо Ван Ланг дружно с татко си, който бил деец от армията на Южен Виетнам, избягал от дребното си село в провинция Куанг Нгай през 1971 година, написа Метро. За да оцелее той в продължение на 40 години се хранел с плъхове, мислейки, че войната още не е завършила.



85-годишният му през днешния ден татко Хо Ван Хан взел решението да избягат откакто жена му и двете сестри починали от американски бомби. Оттогава той със сина си се скрили от хората, опасявайки се, че могат да бъдат убити в престрелка.



Баща и наследник живеели по дърветата и вместо облекла носели препаски от дървесни кори. Местните поданици ги разкрили през 2013 година Днес те към момента постепенно се приспособяват към живота в цивилизацията и живеят в къща близо до джунглата.



Съвсем неотдавна шефът на туристическата компания Docastaway, която предлага отмора в отдалечени и необитаеми места, се срещна с Ван Ланг. Той желал да научи по какъв начин е оживял и за сда разбере самичък нещата, изкарал 5 дни в джунглата с него.


" Той не знае нищо за актуалния свят с изключение единствено на историите, които е разказвал татко му, " споделя Алваро Черезо.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР