„Грийнпийс“ – България и Сдружение „Център за енергийни решения“ организират

...
„Грийнпийс“ – България и Сдружение „Център за енергийни решения“ организират
Коментари Харесай

Безплатна професионална квалификация за региона на Бобов дол


„ Грийнпийс “ – България и Сдружение „ Център за енергийни решения “ провеждат безвъзмезден курс за придобиване на професионална подготовка по част от специалност „ Монтьор на фотоволтаични съоръжения “. В образованието, което стартира през април, изцяло гратис могат да се включат 7 души.

Курсът е част от акцията на „ Грийнпийс “ – България за обективен енергиен преход оттатък въглищата. Фокусът на акцията е поощряване на производството на сила от възобновими източници – опция на замърсяващите изкопаеми горива като въглищата, и присъединяване на хората в този развой.

Именно по тази причина образованието се провежда наоколо до територията на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, която е една от най-старите и замърсяващи съоръжения в страната. Този и други сходни райони значително са подвластни от залязващата в народен и международен мащаб въглищна промишленост. По тази причина е належащо да бъдат направени от виновните институции подробни и дълговременни проекти за нови вложения, за преквалификация на локалните поданици, за рекултивация на териториите, употребявани от въглищната промишленост.

Програмата включва не просто отдалечено теоретично образование, само че и действителни на практика занятия. Една част от тях ще се проведат в Соларната лаборатория в гр. Бобов дол (също предоставена от двете организации и втора в страната), а останалите - на действителен обект в региона на града, на който ще би трябвало да се инсталира фотоволтаична система.

Завършването на образованието дава опция за професионална реализация като механик на фотоволтаични системи на територията на целия Европейски съюз. След сполучливо довеждане докрай курсистите ще получат Удостоверение за професионална подготовка по част от специалност „ Монтьор на енергийни уреди и съоръжения “, код по СППОО 5220408.

Желаещите да се запишат за образованието следва да дават отговор на следните условия:
- Да бъдат от региона на гр. Бобов дол/ Дупница;
- Да имат предварителна техническа подготовка – опит и/или образование;
- Да са стимулирани да завършат курса;
- Да могат да работят отдалечено посредством е-поща и интернет;
- Да са годни за практикуване на специалността от здравна гледна точка;
- Да имат приключено приблизително обучение.

Хората, които демонстрират интерес, могат до 9 април да изпратят своите документи (мотивационно писмо, CV и копие от диплом за приключено образование) до:
Деница Петрова, [email protected]
В тематиката на писмото да е упоменато: „ За образование Монтьор на фотоволтаични уреди и съоръжения “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР