Голяма част от Гърция влиза в пълна карантина заради нарастващия

...
Голяма част от Гърция влиза в пълна карантина заради нарастващия
Коментари Харесай

Гърция затваря всичко, без магазини и училища


Голяма част от Гърция влиза в цялостна карантина поради възходящия брой инфектирани с ковид. В районите с неприятна епидемиологична картина се затварят заведенията, фитнесите, кината, музеите и културните институции, остават да работят обаче учебните заведения. Няма да се не разрешава напредването на хора сред градовете, само че се вкарва вечерен час от среднощ до 5.00 часа сутринта.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи в телевизионно известие до жителите новите ограничения за отбрана на публичното здраве, а едномесечната карантина включва Северна Гърция и региона на Атика.

Гърция, както изясни Мицотакис, към този момент е разграничена на две, вместо на четири зони, както преди. Първата зона е зона за наблюдаване, а втората с нараснала заплаха.

Маските са наложителни на всички места, 50% от работещите в обществения и частния бранш минават на отдалечена работа, а студентите ще учат онлайн.

Мицотакис изясни, че за разлика от първата вълна предходната пролет, в този момент ще има свободно придвижване на жители, без да е належащо да се изпращат текстови известия. Той изрази вяра, че в случай че ограниченията от проекта за ноември донесат позитивен резултат, тогава през декември обстановката може да бъде по-оптимистична и страната да се върне към по-нормални условия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР