EURid – организацията, която управлява .ею и .eu домейните от

...
EURid – организацията, която управлява .ею и .eu домейните от
Коментари Харесай

EURid ще си сътрудничи с Международната коалиция срещу фалшификации


 EURid ще си сътрудничи с Международната коалиция против фалшификации

EURid – организацията, която ръководи.ею и.eu домейните от името на Европейската комисия – ще си сътрудничи в региона на киберпрестъпността с Международната коалиция против фалшификатите (IACC). Двете организации подписаха съглашението по време на конференция на Eвропол за битка с престъпността в областта на интелектуалната благосъстоятелност в Будапеща.

„ Нивата на киберпрестъпност в света се усилват през последните години и е от изключителна значимост е да продължаваме да следим и идентифицираме незаконните регистрации и противозаконна активност, обвързвана с.eu и.ею домейните, с цел да вземем своевременни ограничения. Ние ще продължим да усилваме напъните си за битка с противозаконната активност в интернет и се надяваме да подтикваме напъните и на останалите заинтригувани страни в тази област. “, сподели Гео Ван Лангенхове, началник на правния отдел в EURid.

Договорът планува EURid и IACC да обменят информация и статистически данни, както и да работят дружно против подправянето и пиратството при.eu и.ею домейните. Целта им е да изчистят регистрите от измами с имена на домейни и да построи по-сигурно домейн пространство за интернет потребителите.

През последните три години, EURid доста форсира напъните си за унищожаване на подправени домейни от регистрационната си база данни. До момента над 70 000 интернет адреса са спрени, а единствено на 21 юни, EURid отстрани 11 760 интернет адреса, някои от които са докладвани за незаконна активност. Настоящото съглашение е първото на IACC с организация за ръководство на интернет домейни.

„ Онлайн подправянето набъбна доста и заплашва сигурността на интернет потребителите и тяхното изцяло преживяване в интернет. Залагайки на експертността на IACC в региона на битката с фалшификатите и непрекъснатото наблюдаване от страна на EURid на.ею и.eu домейните, това партньорство е позитивна стъпка в посока на изчистване на интернет от измамници и създаване на доверено интернет пространство за всички консуматори “, означи Боб Баркиези, президент на IACC.

Договорът сред EURid и IACC е значима стъпка в битката с киберпрестъпността, само че напъните на организациите не стопират до тук. EURid си партнира и работи с голям брой организации по сигурността като Европол и белгийския отдел за битка с киберпрестъпността към Министерството на стопанската система на Белгия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР