Електронните системи на американската банкова институция Capital One бяха подложени

...
Електронните системи на американската банкова институция Capital One бяха подложени
Коментари Харесай

Данните на над 100 млн. души са засегнати след хакерска атака срещу американска банка

Електронните системи на американската банкова институция Capital One бяха подложени на огромно киберпроникване, довело до приключването на обемен масив персонални данни на нейни клиенти. Това се споделя в оповестено прессъобщение на заемодателя, представено от CNN.

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято идентичност е открита, получил достъп до персоналната информация на клиентите на Capital, подали поръчки за приемане на кредитни карти. Компанията акцентира, че след следствие на компанията може да удостовери, че проникването "е засегнало към 100 милиона лица в Съединени американски щати и 6 млн. в Канада ".

Хакерът съумял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на към 140 000 клиенти - адреси и телефони, и до към 80 000 номера на банкови сметки. Не съумял обаче да похити номерата на кредитни карти, заяви компанията.

По данни на в. "Вашингтон пост " ФБР е задържало обвинена по случая. Става дума за 33-годишна жителка на Сиатъл (щата Вашингтон). На дамата са предявени обвинявания в компютърна машинация и е под стража. Тя е софтуерен инженер и се похвалила с кражбата на данните във конгрес.

Изслушването й в съда е планувано за 1 август, а наказването й може да доближи 5 години затвор и санкция от 250 000 $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР