„Едно от първите неща, които ще направим, когато управляваме, е

...
„Едно от първите неща, които ще направим, когато управляваме, е
Коментари Харесай

Нинова: Предлагаме 6400 лв. еднократна помощ за второ или трето дете

„ Едно от първите неща, които ще създадем, когато управляваме, е да подтикваме младите фамилии в допълнение за децата поради демографската злополука. Предлагаме 6400 лева еднократна помощ за второ или трето дете на работещи родители, които са се осигурявали. Това коства 30 млн. лева годишно “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на БСТВ. Според нея за размера на бюджета и харчовете, които се вършат, това е оскъдна сума, само че би помогнала на млади българи за развъждане на деца.

„ За тези 2 години, откогато ръководи Борисов, той еднолично, със 190 решения на Министерски съвет, е изхарчил 5 милиарда и 900 млн. лева, отвън бюджета на страната. Къде са отишли тези пари и какъв резултат са дали? Това е един от пороците на това ръководство, което имам вяра, че ще изправим “, сподели още тя. Нинова изясни, че тези въпроси се вземат решение в Народното събрание и с актуализация на бюджета. „ Сега предизборно, господин Борисов обикаля страната и примерно- в Стара Загора му желаеха 500 млн. лева, той даде обещание да им ги даде в сряда. Така не се ръководи държавен запас. Целта му е персонално политическо оцеляване “, акцентира тя.

Председателят на Българска социалистическа партия уточни три огромни достолепия на „ Визия за България “: „ За първи път някоя партия предлага подобен прочит на политиката – да сложим завършек на модела на прехода и да стартираме да възвръщаме страната. Написахме програмата не в кабинетите, а тръгнахме в страната – 500 срещи, десетки хиляди хора и експерти са ни помагали да я изработим дружно. В програмата има съответни управнически политики – лечебните заведения да не са търговски сдружения, поправяне на лекарствената политика, приходите, преизчисляване на пенсиите, младежка политика и подкрепяне на младите фамилии и още доста съответни оферти “, посочи Нинова.

„ Българска социалистическа партия три години поред доста поредно показвахме грешките на държавното управление. Сега е времето Българска социалистическа партия да покаже алтернативата, а това става умерено, решително и аргументирано. Проблемите, които засягаме и предлагаме решения за тях, въпреки и национални, са част от европейските “, акцентира водачът на левицата. Като образец уточни бедността и неравенствата. „ Една от главните тематики е европейската минимална работна заплата и пенсия. Другият огромен проблем в България е корупцията, изключително в еврофондовете, а това е европейска тематика “, добави тя. Нинова акцентира, че следва образуването на Европейска прокуратура и избор на основен европейски прокурор. „ Това е механизъм да се спрат кражбите от еврофондовете и да стигат до тези хора, за които са предопределени, а не до няколко компании, доближени до властта и да отиват за къщи за посетители и жилища с асансьори “, добави тя. В тази връзка Нинова обърна внимание, че съгласно разпоредбите за Европейска прокуратура, имаме право на двама делегирани прокурори – българи, които извършват нейните функционалностите в България. „ Два месеца настояваме да изработим правила за техния избор, да създадем промени в Закона за правосъдната власт. Управляващите мълчат. Тихомълком някъде ще се реши и ще замине някой дисциплиниран човек, който да се командва от тук “, уточни тя.

Председателят на Българска социалистическа партия е на мнение, че предварителни избори могат да провокират гласоподавателите и ги прикани да гласоподават – свободно, умерено и без боязън. „ Ако ГЕРБ изгубят тези избори, те към този момент нямат легитимност и доверието да ръководят “, сподели още Нинова. Тя напомни, че могат да се дадат доста образци по какъв начин Българска социалистическа партия се бори със задкулисието и паралелната страна. „ Напуснахме Народното събрание поради това, че се протяга ръка на правото на хората да гласоподават с преференция “, напомни тя. Нинова акцентира, че доста удари е понесла партията за това, че се бори да промени модела и да се разграничи от статуквото. „ Когато си тръгнал против модел, който съществува 30 години, няма по какъв начин да не си създадеш врагове. Въпросът е дали ще издържиш. Аз желая да продължим по същия метод, както до в този момент “, съобщи тя. „ Когато хората ни дадат право да управляваме, ще схванат, че каквото сме говорили като съпротива, ще го превърнем в действителни дейности “, добави Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР