“Доста се дефилира публичният образ на Васил Божков, защото в

...
“Доста се дефилира публичният образ на Васил Божков, защото в
Коментари Харесай

Публичното присъствие на Божков намалява доверието в него, смята Стойчо Стойчев

“Доста се дефилира общественият облик на Васил Божков, тъй като в България хората, които наподобяват съществено са тези, за които минимум се приказва. В момента, в който той непринудено сякаш попадна под фокуса на прожекторите и позволи тази гласност да му се случи, стана обект, в случай че желаете, освен на внимание, само че и на майтап - смешки и закачки, което като цяло понижава доверието в него. И то доверие отново построено въз основата на легенди и митове, че фактически е огромен корпоративен състезател, който седи в сянка и съумява да ръководи процесите “. Това сподели пред БНР политологът Стойчо Стойчев за следващия анонс на Васил Божков и за общественото му наличие.

“Дори от личните му разкрития ние виждаме, че той се разграничава много от облика на олигарх , тъй като олигархът има упоритостта да инженерства цялото ръководство, а доколкото виждаме неговата преписка, тя касае само неговите хазартни и спортни бизнеси “, добави Стойчев. Намиращият се в Дубай Васил Божков разгласи през вчерашния ден във Facebook, че започва политически план, който ще се назовава "Българско лято ".

На въпрос с ериозни ли са желанията на Божков , той социологът отговори: “Проектното мислене за политиката е изначално уродливо, само че то се наложи като способ, около това, че администрацията мина на планово образуване и финансиране на активността си. Защото планът е нещо, което е малко във времето, има край като си извърши задачите. Няма нито визия за някакво дълготрайно наличие, тъй че планът на Божков може да бъде със период до изборите, той би трябвало да съобщи почти по кое време ще се изчерпа този план “.

Попитан дали има кой за гласоподава за Божков , Стойчев разяснява, че в самата анкета във Facebook се вижда, че тези проценти са изчислени на база от към 60 и няколко хиляди души, под 70 хиляди бяха последно, когато ги е гледал. „ Така че даже 100% да беше поддръжката от тези 70 хиляди души – това значи, че той ще има към 2% електорална поддръжка при естествени избори. Или, в случай че се вдигне интензивността поради Слави Трифонов и включването на някои хора, които по принцип не гласоподават на избори, в тези избори, тогава неговият дял ще бъде по-малък “, изясни политологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР