Документалата поредица на WWF и Silverback films попадна в класацията

...
Документалата поредица на WWF и Silverback films попадна в класацията
Коментари Харесай

Сериалът „Нашата планета“ беше отличен с две награди „Eми“



Документалата поредност на WWF и Silverback films попадна в класацията на най-престижните телевизионни сериали в света. На публична гала в Лос Анжелис „ Нашата планета “ беше отличена с две награди „ Eми “ – за най-хубав документален филм и за най-хубав повествовател в лицето на емблематичния английски водещ сър Дейвид Атънбъроу. Сериалът, чийто осем епизода са налични в стрийминг платформата Netflix от началото на април, получи общо 10 номинации.

Заснет в 50 страни от всички континенти в продължение на над 3500 снимачни дни, той показва оживелите естествени чудеса и разкрива по какъв начин можем да създадем бъдеще, в което хората и природата да процъфтяват дружно. Тази забележителна серия включва невиждани до момента фрагменти от дивата природа, като демонстрира и какви стъпки би трябвало да предприемем, с цел да я опазим.

„ Целта на поредицата е да увлече публиката в чудесата на дивата природа, като в същото време извади нескрито и заканите, пред които е изправена. Силно се надяваме „ Нашата планета “ да внесе позитивна смяна в света ни и в метода, по който живеем “, споделя режесьорът Кийт Сколи.

Сериалът потегля в сериозен миг, в който природата е застрашена както в никакъв случай до момента. Последните данни от отчета на WWF „ Жива планета “ от 2018 година демонстрират, че популациите на гръбначни животни в международен мащаб са намалели приблизително с 60 % за 40 години.

„ Ние сме първото потомство, което осъзнава отрицателното влияние на човешката активност върху планетата и последното, което има шанса да направи нещо с цел да спре тази наклонност. Ако хората покажем ясно, че нашият свят би трябвало да бъде избавен, политическите водачи няма да имат различен избор, с изключение на да ни послушат “, разяснява шефът на WWF Англия Колин Бътфийлд.

От замръзнали светове до джунгли, от крайбрежни морета до пустини и савани, в намерено море и в сладководни региони и гори, епизодите демонстрират по какъв начин всеки организъм е обвързван с останалите и за какво околнната среда е от голяма важност за всички нас. „ Нашата планета “ е празник на удивителното биоразнообразие, с което споделяме нашия общ дом – Земята. Научнопопулярната поредност се стреми да направи природата значима за милиони хора по света и в последна сметка да въодушеви по този начин нужната смяна в мисленето и в дейностите, които да доведат на по-устойчив метод на живот.

Документалните серии са съпроводени от ред онлайн запаси и просветителни стратегии, тъй че да можем да реализираме ново схващане за нашата планета пред аудитория от всички възрасти и целия свят. Освен това можем да надникнем зад кулисите и да се срещнем от близко с работата на екипа от над 600 души, посветили близо едно десетилетие на реализирането на този величествен план. Можем да забележим опустошителното избелване на корали в Големия бариерен риф край Австралия и да проследим тайнственото държание на нарвалите в Канада. Можем да зърнем по какъв начин се оправя със засушаването Националният парк „ Руаха “ в Танзания, да се насладим на редки фрагменти на димящ леопард в джунглите на Борнео, а също и да научим специфични техники за снимане на най-малките жители на нашата планета.

Но с изключение на да се възхищаваме на удивителните създания, обитаващи нашата планета, е редно и да се замислим за големия напън, на който я подлагаме. А той не е безопасен, тъй като визира здравето и стабилността на екосистемите и заплашва нашето лично бъдеще.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР